Opnieuw waarschuwing door Politie

NIEUWS
klussers
Politiefoto

BEVERWIJK / HEEMSKERK – Bij de politie kwamen afgelopen weekeinde opnieuw meldingen binnen.

Meldingen dat Engelssprekende mannen onaangekondigd op diverse adressen voor de deur stonden en op een zeer opdringerige manier hun diensten aanboden. Ook deelden mannen in de buurt flyers uit om reclame te maken voor hun diensten.

De aangeboden diensten betreffen onder andere dakreparaties, het ophogen van de oprit, het reinigen van de gevel en andere klussen in en om het huis. Gaandeweg de werkzaamheden ontdekken de klusjesmannen steeds meer gebreken. Ook die moeten gerepareerd worden, zo dringen de mannen aan. En daar staat uiteraard een extra rekening tegenover. Bij het innen van die hoge bedragen, komen de klusjesmannen vaak dreigend en intimiderend over. Honderden en soms zelfs duizenden euro’s verder blijkt dat er helemaal geen reparaties nodig waren en zijn er nauwelijks of geen werkzaamheden uitgevoerd. Tegen die tijd zijn de klusjesmannen met de noorderzon vertrokken.

De politie adviseert dan ook om niet met klusjesmannen die zich spontaan melden, in zee te gaan. Onderzoek eerst of er wel echt werkzaamheden nodig zijn. Mocht dat zo zijn, schakel dan een erkend bedrijf in. Maak vooraf schriftelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden en over de prijs. Zo maakt u de kans op problemen achteraf vele malen kleiner.

Bel de politie bij onraad

Bellen zij bij jou aan, bel dan direct de politie op 0900-8844 of indien dit te lange tijd in beslag gaat nemen 112. Noteer altijd signalementen en/of kentekens. Of maak foto’s, zoveel mogelijk. Indien er dreiging is, bel dan gelijk 112. Indien de heren al weg zijn dit melden via 0900-8844.

Doe altijd aangifte! De politie reageert direct op meldingen en controleert regelmatig busjes met een Brits of Iers kenteken. Zo krijgt de politie een beeld van de Engelssprekende klusjesmannen die rondrijden in de regio. Tot slot: denk niet alleen aan uzelf, let ook op alleenstaanden en/of ouderen in de wijk of buurt. Deze malafide klusjesmannen gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig!


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz