Oproep van de politie

POLITIE BERICHTEN
foto van Politie Kennemerland.
Bron & Foto: Politie Kennemerland

KENNEMERLAND – Heb jij een beveiligingscamera aan jouw bedrijfspand of woning?

Meld dit dan bij de politie! Als de politie in kaart heeft waar er in jouw buurt camera’s hangen, dan kan de politie sneller misdrijven oplossen. De politie kijkt na een misdrijf in een databank wie bij jou in de buurt een camera heeft hangen en kan vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader erop staat. De politie kijkt dus niet live mee met deze camera’s, maar zij inventariseren alleen waar deze hangen.

Mag ik dan opnamen maken van de openbare weg?

Jouw camera mag alleen opnamen maken van jouw eigendom en in principe niet van de openbare weg. Opnamen mogen alleen met als doel persoonlijke eigendommen te beschermen en niet om de privacy van mensen, dieren, goederen te schenden. Maar als er bijvoorbeeld een carport in beeld is gebracht, dan is daarbij onvermijdelijk een deel van de stoep in beeld gebracht. Dit is wel toegestaan. Enige overlap is namelijk onvermijdelijk. Wel moet jij duidelijk aangeven dat er camerabeveiliging aanwezig is, bijvoorbeeld door een sticker of bordje bij de toegangsdeur.

Jouw camera beveiligt zo niet alleen jouw bezit, maar helpt tegelijkertijd jouw buurt veiliger te maken. Jij kunt nu zelf jouw camera(’s) aanmelden via Internet of via jouw wijkagent.

De politie bedankt jullie vast voor de samenwerking!


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz