Overlast illegaal vuurwerk

NIEUWS POLITIE BERICHTEN
vuurwerk
Zo moet het niet.    Foto: Omroep Brabant

BEVERWIJK- De politie kreeg maandagavond een melding van afgestoken illegaal vuurwerk in de omgeving van de St Aagtendijk.

Ook elders in het land zijn er al meerdere meldingen binnengekomen.

Vorige week werd door de politie in Castricum nog een partij van 1.700 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Illegaal vuurwerk voldoet niet aan de wettelijke eisen en kan daarom zeer gevaarlijk zijn.

Risico’s van illegaal vuurwerk

Het in bezit hebben of verkopen van illegaal vuurwerk is strafbaar! Dit is niet zomaar. Illegaal vuurwerk is niet gekeurd of getest, waardoor er ‘weigeraars’ of ‘blindgangers’ tussen kunnen zitten. Dit is levensgevaarlijk en heeft in het verleden al menigmaal zwaar lichamelijk letsel veroorzaakt.

Aan al het vuurwerk zit risico, daarom is het zo belangrijk alleen goedgekeurd consumentenvuurwerk te kopen bij erkende verkooppunten en de gebruiksaanwijzing goed te lezen. Bepalen of vuurwerk illegaal is, kan lastig zijn, omdat het er niet afwijkend uit hoeft te zien. Als vuistregel geldt: illegaal vuurwerk is al het vuurwerk dat niet in de legale handel en binnen de vastgestelde verkoopdagen in Nederland wordt verkocht. Meer informatie over illegaal vuurwerk is onder meer te vinden via de site van de rijksoverheid.

Maak melding van overlast van (illegaal) vuurwerk

Als iemand overlast ervaart, getuige bent van vernieling door vuurwerk of illegaal vuurwerk tegenkomt, neemt dan s.v.p. contact met ons op via telefoonnummer 0900-8844 en bij heterdaad via 112. Informatie over illegaal vuurwerk of de handel daarin, maar liever anoniem blijven? Belt dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz