Pech en geluk volgen elkaar op!

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Afgelopen zaterdag de 28e april was het weer open dag voor de reddingsboten.

Helaas konden dergelijke demonstraties geen doorgang vinden           Foto: Dirk-Jan prins

Nu moest de Donateur zelf een reddingsactie ondergaan. Tijdens de eerste start van de Donateur al, vermoede de piloot dat er wat mis was met de motoren van de boot. Om niet de toegestroomde donateurs, vrienden en belangstellenden teleur te stellen, voerde de boot toch haar demonstratie uit. Al snel werden, bij de vaart naar de Noordpier, de turbo’s van de motoren opgeblazen. Een enorme financiële strop voor de KNRM. En de Donateur kon niet langer meedoen aan deze dag en is uiteindelijk naar het boothuis afgevoerd. Aan de andere kant had dit weer het positieve effect dat er meer mensen naar het boothuis kwamen. Zodoende kon er veel meer informatie aan belangstellenden worden gegeven.

Een monteur van de Volvo motoren is zelf lid van de KNRM en tevens werkzaam in zijn werkplaats op het eiland Texel. Er hoeft maar iets aan de hand te zijn, waar dan ook, en deze monteur laat alles uit zijn handen vallen om zo snel mogelijk het probleem te fiksen. Hij is bijna een dag bezig geweest om de motoren van de Donateur weer operationeel te krijgen. Gelukkig hebben zich in deze periode geen extreme incidenten voorgedaan op zee.

Daarom is het zo belangrijk dat de KNRM donateurs heeft. Al het materiaal moet in topconditie zijn, en worden gehouden, voor het uiteindelijke doel, mensenlevens redden. Meer donateurs is in deze dure tijd geen overbodige luxe.

Een aangenaam nieuwtje over de KNRM is het volgende. In deze krant is meerdere keren een verzoek gedaan om te helpen om de communicatie op orde te krijgen. Een aantal broodnodige communicatie helmen was geschonken maar niet afdoende. Nu is door donaties het voor elkaar dat in ieder geval één van de twee benodigde systemen is aangeschaft. Deze helm zal worden ingezet bij de bestuurder van het lanceervoertuig. Wanneer de volgende en tevens laatste helm kan worden aangeschaft ligt aan de donaties die gelukkig nog steeds binnenkomen.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz