Politie vraagt jullie aandacht

POLITIE BERICHTEN
politie vlag
Bron: Politie Kennemerland

BEVERWIJK – Het overvallenteam heeft een onderzoek ingesteld naar de gewapende overval op een snackbar aan de Belgiëlaan.

Donderdagavond 10 maart rond 21.20 uur hebben twee mannen een overval gepleegd op een snackbar aan de Belgiëlaan. Een aanwezige klant werd bedreigd door een gewapende overvaller en de andere dader deed een greep in de kassa en haalde hier een onbekend geldbedrag uit. Hierna vertrokken de overvallers weg in onbekende richting. Na de overval werd de politie gealarmeerd en is een burgernetactie uitgezet.

Enkele uren later werd een tweetal jongemannen van 18 en 17 jaar uit Heemskerk, die aan het opgegeven signalement voldeden, in hun woonplaats gecontroleerd. Bij de 18-jarige man werd een wapen aangetroffen: hij is hierop aangehouden terzake de wet wapens en munitie. De 17-jarige kon zich niet identificeren en hij werd aangehouden voor de wet ID. Of het tweetal mogelijk betrokken is geweest bij de eerder gepleegde overval, wordt onderzocht.

Getuigen gezocht

Van de overvallers is bekend dat beiden blanke mannen zijn geweest in sportkleding. Het overvallenteam heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die mogelijk informatie hebben over deze overval, en die dit nog niet met de politie gedeeld hebben. Zij worden verzocht zich te melden bij het overvallenteam via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.

De politie heeft extra rechercheurs vrijgemaakt om de daders van de recente overvallen in Beverwijk en omgeving te kunnen opsporen en aanhouden. Ook zal er zichtbaar en onzichtbaar meer politie op straat aanwezig zijn.
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz