Politie waarschuwt!

POLITIE BERICHTEN
Zakkenroller
Bron: Politie Kennemerland

BEVERWIJK – Er zijn en komen weer veel evenementen. Hier komen veel mensen samen.

Helaas zijn dit ook de plekken waar zakkenrollers actief zijn. Zo kwamen er na de eerste avond van Haarlem Jazz & More, op woensdagavond, een paar meldingen over zakkenrollers binnen bij de politie.

Ter preventie heeft de politie een aantal tips op een rijtje gezet.

Zakenrollers zoeken altijd plekken op waar veel mensen dicht bij elkaar zijn. Het is dan relatief eenvoudig om waardevolle spullen uit jouw broek-, jas- of tas te halen. Uiteraard is de politie extra waakzaam op zakkenrollers, maar jullie kunnen ook zelf maatregelen nemen om het zakkenrollers niet eenvoudig te maken.

Hoe te voorkomen dat jullie worden ‘gerold’?
– Draag een tas met schouderriem om de schouder en hals.
– Hang de tas voor het lichaam. Niet aan de achter- of zijkant.
– Draag de tas altijd met de klep/sluiting naar het lichaam toe.
– Stop geld, telefoon en andere waardevolle spullen zorgvuldig weg.
– Neem niet meer geld mee dan nodig is.
– Vermijd het gebruik van een grote, opvallende portemonnee.
– Houd uw omgeving goed in de gaten.

Hoe werken zakkenrollers? Zij leiden jou af, bijvoorbeeld door een duw te geven, een vuurtje of de weg te vragen. Zij werken meestal in teams, kijken elkaar vaak aan en wisselen signalen uit. Worden jullie door onbekenden aangesproken? Wees dan extra alert! Een medeplichtige slaat dan vaak zijn slag. Zij lopen doelloos in het rond en hebben veel interesse in mogelijke slachtoffers en hun bezittingen. Soms maakt de zakkenroller gebruik van de huisgegevens die in jouw portemonnee te vinden zijn. Als er ook sleutels zijn gerold, zullen zij later in de woning inbreken. Als jouw sleutels zijn gerold, is het raadzaam om nieuwe sloten te plaatsen.

Niet alleen op evenementen! Zakkenrollers kunnen altijd en overal toeslaan. Dus ook tijdens het winkelen. Laat jouw spullen dus nooit onbeheerd achter. Let ook op bij het in- en uitstappen van openbaar vervoer en op roltrappen en in wachtrijen. Goed jouw omgeving in de gaten houden, is daarom een belangrijk advies van de politie.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz