Procesverstoring

NIEUWS
hoogoven 6
Procesverstoring Tata op 20-7-2014

WIJK AAN ZEE – Even was het schrikken toen gisteravond rond kwart voor zeven de hemel boven Tata Steel tijdelijk zwart werd.

Juist op één van de warmste en drukste stranddagen van het jaar, is er een procesverstoring bij Hoogoven 6. Bij sommige badgasten ontstond de angst dat deze oven zou ontploffen.

Maar dit is nu juist datgene wat voorkomen is. Als er een dergelijke procesverstoring ontstaat, is er een drukverhoging aan de bovenzijde van de oven. Bovenin de hoogoven zit een drukaflaatklep. Vergelijk het met een overdrukventiel.

De drukaflaatklep is een veiligheidsinstrument ter bescherming van mens en installatie. Als gevolg van de drukverhoging ging gisteravond deze aflaatklep open, waardoor er korte tijd een zwarte rookwolk te zien was. Deze wolk bestond uit hoogovengas en kolenstof. Dit was de tweede keer dit jaar dat een dergelijk rookwolk naar hogere oorden uitgestoten werd. Alleen was de eerste dit jaar in een nacht. Die viel daarom minder op dan deze van gisteravond. Omdat het gas op meer dan honderd meter wordt uitgestoten, levert het geen enkel gevaar op, aldus de woordvoerders van Tata Steel.

Tata Steel heeft volgens protocollen dit incident gemeld bij Provincie Noord-Holland.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

Comments are closed.