Proef autoluwe Breestraat

NIEUWS
 afsluiten Breestraat - proef autoluw
Bron: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Wethouder De Rudder start proef Autoluwe Breestraat

Maandagavond om half 8 heeft wethouder Tim De Rudder de Breestraat op het deel tussen de Jacob van Deventerstraat en de Bloksteeg voor al het doorgaande autoverkeer afgesloten. Hiermee is de proef ‘autoluwe Breestraat’ gestart. Sinds vanmorgen is ook de afsluiting van de Breestraat nabij de Velserweg weer geopend voor het verkeer. Sinds dinsdagochtend 22 september kan het autoverkeer de Breestraat  alleen nog vanaf de Velserweg bereiken. In de Breestraat geldt het stop & shop principe: kort parkeren tot maximaal één uur. Het autoverkeer dient dan ook via de Bloksteeg de Breestraat weer te verlaten. Automobilisten vanaf de Alkmaarseweg of Peperstraat kunnen via de Jacob van Deventerstraat – Graaf Janstraat de Wijckermolen bereiken. Uiteraard kunnen ook andere routes zoals de Binnenduinrandweg (westelijke randweg) een snelle verbinding zijn naar de gewenste bestemming. De Breestraat blijft voor het fietsverkeer wel in twee richtingen open.

Met de vaststelling van de Nota van uitgangspunten herinrichting Breestraat heeft de gemeenteraad in juni 2015 ingestemd met een andere verkeersafwikkeling in de Breestraat. Vooruitlopend op de definitieve herinrichting is besloten om vanaf september t/m december  2015 de gewenste verkeersafwikkeling als proef al te realiseren. Dit vanwege de tijdelijke afsluiting van de Velserweg i.v.m. de herinrichting van deze straat. Door deze afsluiting kan de Breestraat alleen maar vanaf de het Stationsplein bereikbaar gemaakt worden. De Breestraat is vanaf 22 september alleen via de tijdelijke wegomleiding Halve Maan – Stationsplein te bereiken. De rijrichting in de Breestraat is hiermee omgedraaid.

Naast het realiseren van de aanpassingen van de verkeersafwikkeling in de Breestraat zijn de afgelopen dagen ook de voorbereidingen gestart om de Velserweg vanaf  22 september af te sluiten voor al het verkeer. Gedurende de maanden september en oktober zal de Velserweg heringericht worden. Om de Koningstraat, de Zeestraat en de Breestraat te kunnen blijven bereiken is een wegomleiding via de Halve Maan en een tijdelijke rijbaan op het Stationsplein aangelegd.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz