Puur#Hollands

NIEUWS

Wijk aan Zee – Eerste Vrijburcht Festival biedt keur aan koren.

koor Puur#Hollands
Voorheen ’Hollandse Nieuwe’, maar voortaan ’Puur#Hollands’.

Koor Puur#Hollands, dat tot voor kort luisterde naar de naam ’Hollandse Nieuwe’, heeft een enorme verscheidenheid aan genres bijeen weten te brengen. Van Afrikaans tot musical, van pop tot klassiek wordt er gezongen tijdens het eerste ’Vrijburcht Korenfestival’ op zaterdag 19 september. ”In samenwerking met de Vrijburcht in Heemskerk is ’Puur#Hollands’ de organisator van dit, hopelijk, jaarlijks terugkerend evenement”, aldus woordvoerster Jolanda Spanjaard, die vertelt dat naast leden uit Beverwijk er ook leden uit Castricum en Heemskerk lid zijn van het koor.

Puur#Hollands, een oude bekende onder een andere naam, is na de komst van dirigent Frans Sueters een andere weg in geslagen. Ooit begonnen met een smartlap gaat het nu ook om nummers van onder meer Van Dik Hout, Racoon, Ramses Shaffy, Ruth Jacott en Boudewijn de Groot. ”Het Nederlandse lied blijft”, licht Jolanda toe, maar een nieuw repertoire vraagt om een nieuwe naam: Puur#Hollands!”.

Wie van zingen houdt, maar niet weet welk genre goed bij hem of haar past kan zaterdag 19 september proeven ‘hoe het is! Een keur aan koren verleent medewerking aan het eerste Vrijburcht korenfestival. ”Koor Puur#Hollands biedt een hele dag gevarieerde muziek zodat u wellicht een leuk koor kunt ontdekken om komend seizoen aan deel te nemen”, aldus Spanjaard. De koren hebben een half uur de tijd om een deel van hun repertoire te brengen om hun gehoor zo te enthousiasmeren voor hun koor. Na de optredens kunnen bezoekers en belangstellenden nadere informatie krijgen bij één van de deelnemende koorleden.

Entree is €2,00 voor de hele dag. Om 10:45 uur start het eerste koor en Puur#Hollands sluit de dag af.

Programma op 19 september in de Vrijburcht, Vrijburglaan 2 Heemskerk: 

10:45 – 11:15 Vrij-uit zingen uit Wijk aan Zee

11:30 – 12:00 Musical Sound uit Heemskerk

12:15 – 12:45 Vocal Tour uit Castricum

 13:00 – 13:30 Kuzola uit Velsen Noord

13:45 – 14:15 Bellissimo uit Heemskerk

14:30 – 15:00 Vocal Touch uit Beverwijk

15:15 – 15:45 Kamerkoor Endora uit Heemskerk

16:00 – 16:30 The Citadel Singers uit Heemskerk

16:45 – 17:15 De Vrolijke Noot uit Heemskerk

17:30 – 18:00 Puur#Hollands uit Heemskerk.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz