Reconstructie Noorderweg

NIEUWS

Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – In verband met de realisatie van de Oostelijke Doorverbinding wordt een gedeelte van de Noorderweg gereconstrueerd.

Het betreft het gedeelte van de Noorderweg vanaf de rotonde Gooiland-Ringvaartweg tot de rotonde Wijkermeerweg-Flevoland-Kanaalweg. De werkzaamheden worden tussen 3 maart en 9 mei 2014 in twee fasen verdeeld.

Fase 1 tussen 3 en 28 maart

In de eerste fase blijven de beide rotondes in gebruik, terwijl in het tussenliggende gedeelte van de weg wordt gewerkt. Vanaf de Noorderweg wordt dan tevens een nieuwe aansluiting op het Waterland aangelegd. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via het Gooiland en het Flevoland.

Fase 2 tussen 28 maart en 9 mei

In de tweede fase wordt de rotonde bij het Gooiland en de Ringvaartweg gedeeltelijk verwijderd. Doorgaand verkeer vanaf de A9 met bestemming bedrijventerreinen Havens en Wijkermeer wordt omgeleid via de nieuwe weg achter het parkeerterrein van de Beverwijkse Bazaar, de Parallelweg en de Wijkermeerweg. Alleen doorgaand verkeer afkomstig van de bedrijventerreinen Havens en Wijkermeer met bestemming A9 kan in deze fase nog gebruik maken van het resterende gedeelte van de rotonde bij het Gooiland.

Volgens planning wordt de Noorderweg vanaf 9 mei weer opengesteld voor het verkeer. Dan is ook de nieuwe aansluiting van de Noorderweg op het Waterland gereed. De omleidingen worden in de verschillende fasen met borden aangegeven. De Beverwijkse Bazaar blijft rechtstreeks vanaf de A9 bereikbaar. Het fietspad langs de Noorderweg blijft tijdens de werkzaamheden in gebruik.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de Oostelijke Doorverbinding voor de bouwvak, medio juli 2014, afgerond.

Bron: Gemeente Beverwijk


Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz