Renovatie tunnel in volle gang

NIEUWS
Velsertunnel
Bron: Rijkswaterstaat

BEVERWIJK – De grootschalige renovatie van de Velsertunnel vindt plaats in 2016, maar ook in 2015 zit Rijkswaterstaat niet stil.

Achter de schermen zijn noodzakelijke voorbereidingen voor de tunnelrenovatie in 2016 in volle gang. Kan de renovatie niet in 2015 al van start? Een veel gestelde vraag. Feit is dat de renovatie eigenlijk al begonnen is, alleen merken weggebruikers hier weinig van.

De komende maanden is Rijkswaterstaat druk met het uitwerken van het ontwerp en rond krijgen van alle vergunningen. Volgend jaar gaat Rijkswaterstaat de tunnel in om zo veel mogelijk voorwerk te doen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de afsluiting van de tunnel in 2016 zo kort mogelijk is. Zo worden technische ruimtes ingericht, deuren worden vervangen en wanden verplaats om aan- en afvoer van bouwmateriaal mogelijk te maken. Dat is een enorme klus, want in het binnenste van de Velsertunnel is weinig ruimte om te werken. De meest ingrijpende klus in 2015 is het leggen van honderden kabels en leidingen voor de ruim 50 nieuwe tunnelinstallaties. Als alle kabels alvast op hun plek liggen, kost het minder tijd om de installaties aan te sluiten. In 2016 doen worden alleen de werkzaamheden gedaan waarvoor het echt nodig is om de tunnel af te sluiten.

Ook buiten de tunnel beginnen volgend jaar de eerste zichtbare voorbereidingen. Het gaat met name om ingrepen op en langs de weg om de regio tijdens de renovatie bereikbaar te houden, zoals de aanleg van verbinding- en keerlussen op de knooppunten Beverwijk en Velsen. Voor deze werkzaamheden gaat in het voorjaar van 2015 de schop in de grond.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz