RKZ aangepaste bezoektijden en regels

NIEUWS
Foto: Dirk-Jan Prins

BEVERWIJK –  Het RKZ wil het ‘verkeer’ van personen waar mogelijk beperken.

Daarom mogen bezoekers met niet meer dan één bezoeker per dag en maximaal een half uur tussen 19:00 uur en 20:00 uur bij een patiënt komen.

Uitzonderingen hierop zijn:

  • Ouders die bij hun kind zijn
  • Patiënten in kritieke fase
  • Op verzoek van zorgverleners

Alle (voorlichting-) bijeenkomsten zijn tot zeker 1 september geannuleerd.

Belangrijke informatie voor uw bezoek of afspraak 

“Wij vinden het fijn dat wij u weer kunnen ontvangen in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). Doordat wij de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk willen voorkomen, is een aantal maatregelen genomen. Wij verzoeken u om deze op te volgen voor uw veiligheid en die van onze zorgverleners. Zo zijn er bijvoorbeeld verregaande hygiënemaatregelen genomen die opgevolgd moeten worden om veilig zorg te kunnen verlenen. Wij ontvangen ook minder patiënten en bezoek tegelijk. Zo organiseren wij meer bewegingsruimte in de gangen, liften en wachtkamers en beperken wij het aantal mensen in het ziekenhuis tot het noodzakelijke”.

Symptomen coronavirus

“Heeft u gezondheidsklachten die op symptomen van het coronavirus lijken? Hoesten, hoofdpijn, kortademigheid, koorts of verhoging, keelpijn,  diarree, oogontsteking, reukverlies, smaakverlies? Of heeft u iemand in uw huishouden met deze klachten? Of is iemand in uw huishouden Corona positief? Dan verzoeken wij u niet naar het ziekenhuis te komen, de afspraak bij uw RKZ zorgverlener af te zeggen en uw huisarts te informeren”.

Geen van bovenstaande klachten? Dan geldt het volgende:

“Kom alleen! Begeleiding is beperkt tot patiënten voor wie het niet mogelijk is om alleen te komen. Wij adviseren u om vragen aan uw zorgverlener met een naaste voorafgaande aan het bezoek op te schrijven. In overleg met de behandelaar kan eventueel telefonisch meegeluisterd worden door degene die u anders mee zou nemen. Ouders van een kind en patiënten die absoluut begeleiding nodig hebben, kunnen meekomen. Het is mogelijk dat de arts of verpleging om een begeleider adviseert. Kom zo kort mogelijk voor uw afspraak naar het RKZ. Het liefst gewoon op de afgesproken tijd en anders maximaal vijf minuten van te voren.

U wordt voor de ingang van het RKZ opgevangen door een medewerker die u zal vragen waarvoor u komt. Deze medewerker zal u verder helpen. Loopt u dus niet zomaar de draaideur in maar wacht op de instructies van de medewerker.

Voor het gebruik van de aanmeldzuilen moeten de handen ontsmet zijn met de alcohol die wij  hiervoor aanbieden”.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz