RKZ heeft wat te vieren

NIEUWS
RKZ rode kruis ziekenhuis
Bron: Rode Kruis Ziekenhuis

BEVERWIJK –  CZ classificeert borstkankerbehandeling Rode Kruis Ziekenhuis voor Beste Zorg

Zorgverzekeraar CZ heeft het RKZ geclassificeerd voor Beste Zorg voor de behandeling van borstkanker. De borstkankerbehandeling van het ziekenhuis voldoet hiermee aan de kwaliteitscriteria die de verzekeraar heeft opgesteld. CZ beoordeelde de ziekenhuizen op zeven punten. Het RKZ voldoet aan al deze voorwaarden. Een voorbeeld van een criterium is dat er voldoende borstkankeroperaties moeten worden uitgevoerd op een behandellocatie. Hoe meer ervaring, hoe kleiner de kans op complicaties.

Een ander criterium is dat patiënten op één werkdag terecht kunnen voor zowel de eerste afspraak als het eerste onderzoek. Tevens moet de tijd tussen de uitslag en de eerste operatie maximaal 5 weken zijn. Tot slot is het een voorwaarde voor CZ dat de patiënt in het voor- en natraject begeleid wordt door een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit behandelaren van verschillende medische vakgebieden.

De Mammapoli van het RKZ maakt onderdeel uit van de afdeling Chirurgie. Ook andere afdelingen zijn actief betrokken bij de behandeling van borstkanker, bijvoorbeeld Plastische Chirurgie, Medische Oncologie en Radiologie. Deze gezamenlijke afdelingen van het RKZ vinden het erg belangrijk dat patiënten goed geïnformeerd zijn over hun ziekte. Informatie stelt mensen in staat om moeilijke beslissingen goed te overwegen.

Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft ook een speciaal spreekuur voor borstreconstructies bij borstkanker, het Oncoplastisch spreekuur. Dit is een gezamenlijk spreekuur voor vrouwen met borstkanker door chirurgen en plastisch chirurgen van het RKZ.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz