Rocking Robins samen met Noorse band op Friendship Festival

NIEUWS
Skip Adel
Skip Adel

BEVERWIJK – Spik Adel, de band uit Noorwegen die een paar jaar geleden in Wijk aan Zee en Heemskerk optrad, komt andermaal naar Beverwijk.

Onder de noemer Friendship Festival treden de Noren zaterdag 17 oktober samen met de Rocking Robins uit Beverwijk op. Het Friendship Festival, in de zaal van Lua aan de Hoflanderweg te Beverwijk, begint volgende week zaterdag om 21:00 uur en de toegang is gratis. Initiatiefnemer is ondernemer Johan Turenhout, die al jaren onder de indruk is van de manier waarop hij met regelmaat in Noorwegen wordt verrast door de manier waarop men in dat land met elkaar omgaat. Op aangeven van dezelfde Turenhout is er tussen de Rocking Robins en de Noorse groep, die blues, folk en country speelt, al eerder een vriendschapsband ontstaan.

De dit jaar 62 jaar geworden Heemskerker haalde de Rocking Robins in 2007 naar Noorwegen. Doel was destijds mee te doen aan een benefietconcert, waarvan de opbrengst in de financiering van Noorse straatverlichting gestoken werd. ”Wat zo’n dorp in Noorwegen, met slechts een paar honderd inwoners, al niet teweeg kan brengen voor de eigen bevolking. Dat is echt fantastisch”, vertelt de Heemskerker.

De door Hein Kleine van de Rocking Robins als sociaal bewogen omschreven Turenhout steunt meerdere projecten voor kansarmen en verenigingen. Jaren was hij de sponsor achter motorclub Turel-Team. ”Gewoon om nog een keer te mogen proeven van wat Spik Adel, dat een ’special guest’ (zangeres) presenteert, en de Rocking Robins allemaal muzikaal te weeg weten te brengen”, verklaart Johan Turenhout, die tijdens het festival een speciale wens in vervulling ziet gaan dankzij een gastoptreden van Lies Brandsma-Kleine. Zij was de zangeres die voorheen met de Rocking Robins optrad. Zij zingt vijf nummers en sluit af samen met haar nichtje, de huidige zangeres Maaike de Vries, en het nummer ‘Dancing in the street’.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

5 thoughts on “Rocking Robins samen met Noorse band op Friendship Festival

  1. Alweer een mooi initiatief van Johan Turenhout om Nederland en Noorwegen muzikaal dichterbij elkaar te brengen. Ik ken beide bands, maar dit wordt zeker bijzonder. Veel succes.

    1. Dank je wel Rinus, jammer dat jullie er niet bij zijn. Groetjes in Noorwegen tot gauw

  2. wij vinden het zo leuk dat Spik Adel weer naar Nederland komt. We kijken er echt naar uit.

  3. Schitterend om te lezen dat dit ook al tot de mogelijkheden behoord, om wat aan de weg te timmeren voor je trouwe fans die je graag willen volgen en genieten van de nooit te verzadigende muziek uit de GOLDEN SIXTIES!

  4. Nooit geweten dat dit positieve digitale forum al reeds in de lucht is, grappig dit heeft uiteraard de toekomst bij de moderne mensen die vooruit willen en niet willen blijven hangen in het recente!

Comments are closed.