Rolstoel- en scootmobiel-pools in Beverwijk

NIEUWS

Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Gemeente Beverwijk  heeft een onderzoek verricht naar de mogelijkheden voor rolstoel- en scootmobiel-pools in Beverwijk. Zulke uitleenpunten passen in de nieuwe werkwijze van de gemeente bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Zo kijkt de gemeente bijvoorbeeld naar méér gezamenlijk gebruik van voorzieningen. Dit is noodzakelijk omdat de gemeente met het beschikbare budget steeds meer mensen moet ondersteunen.

Vanaf februari volgend jaar wil de gemeente gaan proefdraaien met een aantal uitleenpunten waar men voor een dag of een dagdeel een rolstoel of scootmobiel kan lenen. In eerste instantie wordt gedacht aan vier locaties. De pools die straks van start gaan liggen in wijken waar al veel scootmobielen in gebruik zijn. In Huis ter Wijck wordt de al bestaande rolstoel-pool uitgebreid met een scootmobiel-pool. Ook komt er waarschijnlijk een pool voor de bewoners van de nieuwe woningen van Elsanta, Figaro en Sonata (Wijkerbaan). In het buurthuis Wijk aan Duin wil men gaan proefdraaien met een pool die vooral een wijk- en buurtfunctie heeft. Tenslotte wil de gemeente twee scootmobielen ter beschikking stellen in het Stadhuis, zodat mensen gemakkelijk een bezoekje kunnen brengen aan de markt en de Breestraat.

Voorlopig worden alleen nieuwe cliënten naar de pools verwezen. En natuurlijk alleen als de pool voor die persoon een goede oplossing biedt voor zijn of haar beperkingen. Het blijft altijd mogelijk dat mensen een individuele rolstoel of scootmobiel krijgen, als dit nodig is. Bestaande cliënten houden hun voorziening.

Zij mogen natuurlijk wel kiezen voor de pool als zij dat liever doen dan zelf een scootmobiel in de schuur te hebben. Maar dit hoeft niet. De gemeente vindt het belangrijk om eerst ervaring op te doen met de rolstoel- en scootmobiel-pools. Eind 2014 volgt een evaluatie en als de resultaten positief zijn, kunnen in de loop van 2015 ook andere locaties van start.


Widget is loading comments…

 

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz