Schietincident bij de Velsertunnel

POLITIE BERICHTEN
Foto: BNR Nederland

BEVERWIJK – Even voor 5 uur deze morgen werd de Velsertunnel richting Beverwijk gesloten.

Zowel de marechaussee als de politie deden onderzoek naar een schietincident. Leden van de marechaussee hielden op de A22 een auto aan. Tijdens de controle van het rijbewijs van de bestuurder, bleek het rijbewijs vals te zijn. Hierop nam de bestuurder de beslissing om er vol gas er tussenuit te knijpen. Deze vluchtpoging werd beantwoord door de marechaussee met het openen van het vuur op de vluchtende auto. De bestuurder was een 33 jarige inwoner uit Beverwijk.

Tijdens de achtervolging raakten de politiemensen de auto kwijt. De oorzaak hiervan was dat de bestuurder meerdere keren afslagen wist te nemen met de lichten uit. Uiteindelijk werd de auto door de politie bij Zaandijk gespot. De politie is ertoe overgegaan om de 33 jarige Beverwijker uit de auto te praten om hem vervolgens aan te houden.

Tijdens deze aanhoudingspoging kwam er een auto aanrijden met als inzittenden een 23 jarige Beverwijker en een 30 jarige inwoner uit Zandvoort. Deze twee personen deden alle moeite om de aanhouding van de 33 jarige Beverwijker te voorkomen. Hierop is het de politie gelukt om alle drie de personen aan te houden. De twee voertuigen zijn door de politie in beslag genomen. De recherche heeft het onderzoek overgenomen.


 Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz