Scholen weg en Moriaan weg!?

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Iedereen die dit nodig acht, kan bezwaar maken tegen de plannen zoals omschreven in het nieuwe bestemmingsplan.

Helpende hand in Sonnevanck             Foto’s: Dirk-Jan Prins

Het bezwaar maken is niet altijd voor iedereen even eenvoudig. Niet alleen het bezwaarschrift, maar ook om erachter te komen waar er eigenlijk bezwaar tegen gemaakt dient te worden. Want een veel gehoorde kreet, er moet wel worden gebouwd. Nieuwe huizen hebben wij nodig in Wijk aan Zee.

De initiatiefnemers zijn zeer zeker niet tegen bebouwing maar wel tegen de manier waarop. Ruim een jaar geleden lekten er delen uit van de plannen. Hierop werd bericht dat er sprake zou zijn van bebouwing op de Dorpsduinen. De scholen weg en de Moriaan weg en hiervoor in de plaats woonkolossen van zeker 17 meter hoogte en misschien nog wel hoger. En nu blijkt, bij het uitkomen van het nieuwe bestemmingsplan Wijk aan Zee, dit bewaarheid te worden. Hier zijn de initiatiefnemers op tegen. Woningen bouwen prima, maar niet ten koste van het dorpse karakter van Wijk aan Zee en ten koste van de scholen en de Moriaan, aldus de initiatiefnemers. Daarbij komt, Moriaan weg, schaaktoernooi ook weg en alles wat daar nog meer bij komt kijken.

Uitleg over het bestemmingsplan

Iedereen kan, indien nodig, geholpen worden met het in orde maken van het bezwaarschrift. Afgelopen zondag werd gestart in Sonnevanck bewoners uitleg te geven en te helpen met de bezwaarschriften. Er werden binnen het uur bijna 40 brieven opgenomen. Helaas is 40 niet genoeg. Vandaar dat aankomende zondag, de 9e juli, iedereen een herkansing krijgt tussen 11 uur en 12 uur in Sonnevanck. De tijd tikt door! Geef het daarom zo veel mogelijk door, zodat de opkomst nog groter zal zijn dan afgelopen zondag.

Voor de nodige verduidelijking hieronder nog enige informatie.

Alle gebieden waar woningbouw gepland is


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

4 thoughts on “Scholen weg en Moriaan weg!?

  1. Op locatie W-1 mag gebouwd worden tot 12 meter hoogte, te bedenken dat de oude Speldorado, nu nieuwbouw maar 10 meter hoog is, dus kolossaler dan daar. Dan is er zelfs alvast een ontsnappings- clausule in artikel 17.6, blz 343 van 404 bestemmingsplan, bevoegdheden van gemeente om van deze hoogte af te wijken. De mogelijkheden worden nu geregeld om dit uit te voeren. Gaat dus eerst Moriaan weg.

  2. in het bestemmingsplan staat NIET dat school en Moriaan weg moeten en ook niet dat er op die plek 17m hoog mag worden gebouwd. WEL staat er dat er op die plek 35 dure villa’s kunnen worden gebouwd als er ruimte vrij komt.
    17 meter hoog bouwen wordt voor een deel van het gebied van de Heliomareschool mogelijk gemaakt.
    meer informatie vind je op http://www.kustbeschermerswijk aan zee.nl

Comments are closed.