Schoonmaakinitiatief Meerestein-Noord succesvol

NIEUWS
Tekst & Fotot: Stichting Welzijn Beverwijk

BEVERWIJK – Op 15 november is door vijfentwintig enthousiaste bewoners van Beverwijk Meerestein-Noord van zwerfvuil ontdaan.

Dit deden zij met medewerking van  wethouder Dorenbos, gebiedsverbinder Vincent Boelhouwer en HVC afvalcoaches Theo en Corina de wijk. Deze groep bestond uit buurtbewoners jong en oud, maar ook uit bewoners van andere wijken. Een mooie gelegenheid voor de HVC coaches om in gesprek te komen met de inwoners in het kader van de ‘Pilot Afvaldumpingen’.

Op het eerste gezicht leek het wel mee te vallen met de hoeveelheid zwerfafval, maar gaandeweg werd er toch heel veel afval verzameld. Sommige deelnemers hadden wel vijf zakken vol zwerfvuil bij elkaar geprikt! De actie was dus niet voor niets. Na afloop werden de deelnemers bij het gebouw van het Leger des Heils getrakteerd op een kop zelfgemaakte soep met stokbrood.

Vanwege het succes van de schoonmaakactie willen de initiatiefnemers er een vervolg aan geven. Mogelijk gaat dat plaatsvinden op 24 maart 2018, de landelijke Opschoondag. Dit succesvolle bewonersinitiatief is uitgevoerd met ondersteuning van het Sociaal Team en facilitering vanuit het Gebiedsgericht Werken van de gemeente Beverwijk


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz