SHIP opent eind maart deuren

NIEUWS
ship
Bron & Foto: Zeesluis IJmuiden

IJMUIDEN – Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) dat bij de nieuwe zeesluis in IJmuiden gebouwd wordt, opent op 31 maart 2017 haar deuren voor publiek.

Het is een laagdrempelig informatiecentrum, waar bezoekers informatie krijgen over de bouw van de nieuwe zeesluis en het sluizencomplex. Ook is er aandacht voor het havengebied, de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de regio, de bedrijvigheid in het Noordzeekanaalgebied en het verhaal van de havens van nu en in de toekomst. Daarnaast biedt het SHIP aandacht aan de technische beroepen in de omgeving, om zo jongeren te interesseren voor techniek.

Verdeeld over de 4 verdiepingen komen er een tentoonstelling met een grote maquette van de sluis, ontvangst- en vergaderruimtes, een educatielokaal, een restaurant, een VIP-vergaderruimte met uitzicht over het sluizencomplex en een dakterras. De aanbesteding van de exploitatie van het SHIP, (onder andere het restaurant, de rondleidingen, het onderhoud en de marketing) is bijna afgerond. De inrichting van het informatiecentrum is nu in volle gang, zodat het SHIP vanaf 31 maart 2017 voor geïnteresseerden te bezoeken is.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz