Sluiting winkelpand na vondst drugs

NIEUWS


BEVERWIJK – Vorige week heeft burgemeester Smit een winkelpand aan de Breestraat gesloten voor de duur van een maand op grond van art. 13b van de Opiumwet.

In het winkelpand is een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen. De burgemeester wil met de sluiting van het pand een duidelijk signaal afgeven en een einde maken aan het bezoek van handelaren en gebruikers.

Het is niet nieuw dat de burgemeester gebruik maakt van deze bevoegdheid. Zo heeft hij in 2019 tot nu toe twee keer eerder een woning of winkelpand gesloten vanwege een aangetroffen hoeveelheid drugs. En hij heeft één keer een waarschuwing uitgedeeld. Een pand van waaruit drugs worden verhandeld vormt een bedreiging voor de openbare orde.

Burgemeester Smit roept inwoners op om bij vermoedens dat iets niet in de haak is, dit te melden via de App Waaksamen, de Politie (0900-8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Informatie van inwoners over verdachte situaties maakt het mogelijk voor de gemeente en politie om sneller op te treden bij criminele activiteiten of andere verstoringen van de openbare orde. Signalen die duiden op de mogelijke aanwezigheid van een drugspand zijn bijvoorbeeld: een zoete, anijs of chemische geur (bij hennep), condens op de ramen, constant een zoemend of brommend geluid, regelmatig bestelwagens of kleine vrachtwagens bij het pand en veel aanloop van “foute” figuren (bij handel).


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz