Smog waarschuwing!

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Vanaf gisteren, zondag 22 januari, mogelijk smog door fijnstof

Foto: Dirk-Jan Prins

De verwachting is dat de kans op smog door fijnstof de komende dagen blijft vanwege de ongunstige weersomstandigheden met betrekking tot fijnstof. De luchtkwaliteit is de komende dagen ’onvoldoende’ volgens de Nederlandse Luchtkwaliteitsindex.

Deze foto is in dit geval een illustratie. Landelijk gezien is niet alleen Tata Steel verantwoordelijk voor het enorme smog-probleem waar wij de aankomende dagen landelijk mee te maken krijgen. Maar Tata Steel draagt voor onze regio er wel degelijk een steentje aan bij.

Smog kan luchtwegklachten veroorzaken bij mensen met luchtwegaandoeningen, kinderen, ouderen en mensen die zich inspannen in de buitenlucht. Het advies is dan ook voor mensen die hinder van ondervinden, om zware lichamelijke inspanning te vermijden.

Een verhoogde concentratie fijnstof in de lucht kan, samen met andere luchtverontreiniging, leiden tot een verminderde longfunctie, verergering van astma en een toename van luchtwegklachten als piepen, hoesten en kortademigheid. Vooral mensen met longaandoeningen, zoals astma en COPD en (oudere) mensen met hart- en vaatziekten, kunnen last ondervinden. In sommige gevallen kan medicatie – in overleg met een arts – worden aangepast.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz