Spoorsingel spoort niet

NIEUWS
Foto: Dirk-Jan Prins

BEVERWIJK – Dit is de gemeente ook opgevallen. 

Vooral de vele ongelukken en bijna ongelukken baart de gemeente zorg. Het kruisende fietspad om naar het Marloterrein te komen is hier een mede oorzaak van. Ook de afslag naar het Marlo terrein is vaak een verkeerschaos te noemen. Dergelijke punten worden binnenkort aangepakt. Zo zal er een voorsorteervak komen om de Graaf Florislaan op te gaan. Dit wil zeggen, een betere doorstroming. Ook zal tussen de Aagtendijk en de Schans het fiets en voetpad worden vernieuwd. Het zal een 3 meter breed twee richting pad worden.

Doordat dit hele gedeelte open gebroken zal worden, kunnen niet alle bomen blijven staan. Aan de kant van de huizen gaan zij allemaal weg. Dit komt o.a. door de opdruk van de wortels. Er komen wel nieuwe bomen voor terug. Aan de waterkant zal er om en om een nieuwe boom komen.

En dan de afslag Marloterrein. Deze gaat wel heel goed op de schop. Er zal een rotonde komen om de enorme verkeersdrukte, vooral in de weekenden, in goede banen te leiden. Op Het voorlopig ontwerp is het voorgestelde goed waar te nemen. De uitvoerende werkzaamheden staan gepland voor het voorjaar 2018.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz