Start herinrichting Meerstraat

NIEUWS


BEVERWIJK – Op maandag 2 september 2019 begint de gemeente met de herinrichting van de Meerstraat.

Het gaat om het stuk tussen het Stationsplein en de Bootsmanszij. De Meerstraat krijgt een flinke opknapbeurt, die ongeveer twee maanden gaat duren. Tijdens de werkzaamheden is dit deel van de Meerstraat afgesloten voor verkeer. Fietsers worden omgeleid via de Wijckermolen.

De straat wordt opnieuw geplaveid, zodat kuilen en hobbels verdwijnen. De bochten worden ruimer en de bereikbaarheid van bijvoorbeeld het Dialyse Centrum wordt verbeterd. Ook vervalt de laad- en losstrook. Door de nieuwe inrichting hoeft het verkeer niet langer achteruit de straat in of uit te rijden. Dat is beter voor de veiligheid. Er komt meer ruimte voor fietsers, die tijdens de weekmarkt op de Breestraat gebruik maken van de Meerstraat. Het trottoir langs de gevels wordt breder en er komen nieuwe lichtmasten. Helemaal af is de inrichting met het plaatsen van plantenbakken op de stoep en nieuwe leilindes en amberbomen in de groenstroken.

Het plan voor de herinrichting is een initiatief van de eigenaar van restaurant Zorba de Griek. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenspraak met de bewoners, ondernemers en de gemeente. De gemeente ziet het totale proces als een geslaagde vorm van burgerparticipatie. De bewoners gaan zelf de plantenbakken onderhouden.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz