Start rolstoel- en scootmobielpools

NIEUWS

Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – De gemeente Beverwijk gaat binnenkort proefdraaien met een viertal uitleenpunten. 

Hier kunnen inwoners voor een dag of een dagdeel een rolstoel of scootmobiel lenen.Op woensdag 5 maart om 10.30 uur geeft wethouder Haydar Erol het startsein in de foyer van Huis ter Wijck aan de Plesmanweg 1 in Beverwijk.

De rolstoelpool en scootmobielpool is bedoeld voor inwoners die af en toe een rolstoel of scootmobiel nodig hebben. Bijvoorbeeld bij een dagje uit met familie of vrienden. Voor het lenen van een scootmobiel is een indicatie nodig. Inwoners kunnen deze aanvragen bij de gemeente via de Wmo-adviseur. Bij een positieve indicatie ontvangt de cliënt een leenpas waarmee men een scootmobiel kan lenen. Alleen nieuwe cliënten worden naar de pools verwezen als de pool een goede oplossing biedt voor haar of zijn beperking. Bestaande cliënten behouden hun voorziening. Als het nodig is blijft het altijd mogelijk om een individuele rolstoel of scootmobiel aan te vragen. Het lenen van een rolstoel of scootmobiel is gratis. Een borg van € 10,- wordt gevraagd bij het afhalen, deze ontvangt de cliënt retour als de rolstoel of scootmobiel in goede staat wordt teruggebracht.

Uitleenpunten

De pools gaan van start in wijken waar al veel rolstoelen en scootmobielen in gebruik zijn. Zo wordt de bestaande rolstoelpool van de ViVa! Zorggroep locatie Huis ter Wijck uitgebreid met een scootmobielpool. Op locatie Elsanta van ViVa! Zorggroep en buurthuis Wijk aan Duin zijn uitleenpunten ingericht voor het lenen van een rolstoel of scootmobiel. In het Stadhuis is een uitleenpunt ingericht voor het lenen van een scootmobiel. Op alle vier locaties, bij een aantal maatschappelijke instellingen en bij huisartsen is een folder verkrijgbaar met de voorwaarden.

Nieuwe werkwijze

Uitleenpunten voor het lenen van rolstoelen of scootmobielen passen in de nieuwe werkwijze van de gemeente bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Zo kijkt de gemeente naar meer gezamenlijk gebruik van voorzieningen. Dit is noodzakelijk omdat de gemeente met het beschikbare budget steeds meer mensen moet ondersteunen.

Bron: Gemeente Beverwijk


Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz