‘Stel je niet zo aan’

NIEUWS


BEVERWIJK – ‘De ziel wordt geschilderd door de kleur van de gedachten’ aldus Marcus Aurelius (Romeins keizer van 161 tot 180)

In de publiekshal van het Stadhuis is een foto-expositie te zien van en door Elena Nicolaas. De fotoserie ‘Stel je niet zo aan’ gaat over jongeren met een depressie. ‘Stel je niet zo aan!’, hoorde de éénentwintigjarige Elena regelmatig toen zij tijdens haar examenjaar op het Mediacollege werd overvallen door een diepe depressie. Het was soms zo erg dat het erom heeft gespannen of Elena haar opleiding wel zou halen. Met hulp van het jongerenwerk van Stichting Welzijn Beverwijk heeft Elena een fotoproject over dit onderwerp opgezet. Hiermee hoopt zij dat jongeren een depressie beter herkennen bij zichzelf en tijdig hulp zoeken. Ook wil Elena hiermee laten zien dat een depressie een ziekte is die niet zomaar verdwijnt.

De foto-expositie bestaat uit verschillende onderdelen. Indrukwekkende foto’s van vier modellen die aan de expositie hebben meegewerkt, verhalen uit een dagboek en beschrijvingen van intakeformulieren over de depressies geven de bezoeker een beeld van het thema. Over de totstandkoming van de fotografie heeft Elena Nicolaas, samen met het jongerenwerk van Stichting Welzijn Beverwijk, een film gemaakt. De foto-expositie ‘Stel je niet zo aan’ is afgelopen winter tentoongesteld in de Grote Kerk in Beverwijk. Tijdens de opening is de film getoond aan de vele bezoekers. Alle belangstellenden die de expositie nog niet hebben gezien, krijgen nu de kans om de indrukwekkende fotoserie met toelichtingen alsnog te bekijken. Ook de film wordt nog één keer getoond tijdens de opening op donderdag 14 september tussen 16.00 -17.00 uur in het Stadhuis. Iedereen is van harte welkom.

De foto-expositie ‘Stel je niet zo aan’ is gedurende de expositieperiode bekijken tijdens openingsuren in de publiekshal van het Stadhuis, Stationsplein 48 in Beverwijk. De expositieperiode loopt van dinsdag 5 september tot vrijdag 27 oktober 2017.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz