Steunbetuiging slachtoffers aanslag Parijs

NIEUWS
freek ossel
Bergemeester Freek Ossel

Burgemeester Ossel: ‘U kunt zich aansluiten bij de demonstratie in Haarlem vanmiddag om 17.30 uur’

De schok en verontwaardiging over de terroristische aanslag die gisteren in Parijs plaatsvond is ook in ons land groot. Wij voelen een grote betrokkenheid bij de slachtoffers, de Parijzenaren, de pers en de politie. Als burgemeester van Beverwijk sluit ik mij aan bij de verklaring van mijn collega Eberhard van der Laan: “Een aanslag op een cartoonist / journalist is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. En dat is een aanslag op de vrijheid en dus op ons allemaal.

Daarnaast is het ook een aanslag op de politie. Dat alles is vreselijk, want journalisten en politieagenten zijn juist mensen die in onze samenleving pal staan voor onze vrijheden.” Om uiting te geven aan uw verontwaardiging over deze laffe daad en uw steun te betuigen aan de slachtoffers kunt u zich aansluiten bij de demonstratie in Haarlem. Deze vertrekt om 17.30 uur vanaf het station Haarlem naar de Grote Markt. In Beverwijk wordt geen aparte bijeenkomst georganiseerd.

Verklaring genootschap van burgemeesters

Burgemeester Anne Hidalgo van Parijs heeft aangekondigd dat er morgen (donderdag 8 januari) om 18.00 uur in Parijs een grote demonstratie is. Onze collega’s Eberhard van der Laan en Ahmed Aboutaleb volgen dat voorbeeld en roepen alle Amsterdammers en Rotterdammers op om op hetzelfde tijdstip naar demonstraties in Amsterdam en Rotterdam te komen. Erberhard van der Laan en Ahmed Aboutaleb roepen – door tussenkomst van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters – alle burgemeesters op om gelijktijdig in de eigen gemeente ook steun te betuigen, in welke vorm dan ook. Van der Laan: “Een aanslag op een cartoonist / journalist is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. En dat is een aanslag op de vrijheid, en dus op ons allemaal. Daarnaast is het ook een aanslag op de politie. Dat alles is vreselijk, want journalisten en politieagenten zijn juist mensen die in onze samenleving pal staan voor onze vrijheden.” Graag brengen wij deze oproep onder uw aandacht. De wijze waarop u uiting kunt geven aan de verontwaardiging verschilt natuurlijk van plaats tot plaats.

Freek Ossel

Burgemeester van Beverwijk

Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz