Stoppen met roken…..?!

NIEUWS

stoppen_met_roken

BEVERWIJK – Hele volksstammen staan in de laatste maand van het jaar, in slagorde klaar met de plechtige belofte aan zichzelf om te stoppen met roken. Een prima voornemen! Maar degene die het niet kan volhouden in 2014, kan vanaf nu geen excuus hebben dat hij of zij er geen hulp bij heeft gekregen. Vanaf nu kan namelijk de rook-stop-poli van het RKZ iedereen helpen.

rode_kruis_ziekenhuis

De kans op blijvend stoppen met roken is op de rook-stop poli van het RKZ in groepsverband twee keer zo groot als elders. Dit blijkt uit onderzoek. Na één jaar is 50 procent nog steeds gestopt. Hoe dat werkt? Dit vertellen de RKZ rook-stop-begeleiders op dinsdag 17 december tijdens de informatieavond voor mensen die willen stoppen met roken. Daarnaast is er aandacht voor een nieuw programma van de RKZ rook-stop-poli, waarin stoppen met roken wordt gecombineerd met bewegen.

Stoppen met roken is één, maar hoe zorg je ervoor dat je ook blijvend kunt stoppen met roken? De rook-stop-poli van het RKZ leert rokers waarom zij roken en wanneer zij dat doen. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat zij zelf gemotiveerd zijn om te stoppen met roken, of het voornemen hebben om te stoppen.

Longarts Pauline Dekker (o.a. bekend van het boek ‘Nederland stopt! met roken’) en rook-stop-coaches Pauline Haasbroek en Ingrid Sprengers, vertellen tijdens de informatieavond over de rook-stop-begeleiding met behulp van begeleidende (rookstop)specialisten en de ‘Optimale Interventie Strategie’ methode. Deze methode helpt bij het versterken van de motivatie en het zelfvertrouwen en zorgt voor een rustig afkickproces.

Sinds kort werkt de rook-stop=poli samen met het Sport Medisch Centrum IJmond (SMC) met als doel gewichtstoename door het stoppen met roken te voorkomen en tegelijkertijd te werken aan een gezonde en sportieve leefstijl. Ook hier wordt aandacht aan besteed tijdens de informatieavond. De rook-stop-poli maakt deel uit van de polikliniek Longgeneeskunde van het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk.

Geen excuses meer. Vanaf nu komt er een massale aanmelding bij het RKZ. Jullie kunnen je aanmelden bij de volgende locatie:

Kom dinsdag 17 december naar de Prof. de Grootzaal (1e etage) van het Rode Kruis Ziekenhuis. Van 19.30 tot 21.00 uur (zaal open 19.15uur). Deelname is gratis. Iedereen is van harte welkom. Jullie moeten je wel vooraf aanmelden. Dit kan via het aanmeldingsformulier op de website of telefonisch bij het patiënten-service-bureau. Dit nummer is tijdens kantooruren 0251-265111

 


HTML Comment Box is loading comments…

 

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz