Straatroof en Diefstal pingeld

POLITIE BERICHTEN


BEVERWIJK – Jongen slachtoffer van straatroof; politie zoekt getuigen.

Op dinsdagavond rond 23:35 uur is een 16-jarige jongen uit Beverwijk slachtoffer geworden van een straatroof. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer liep over de Alkmaarseweg toen hij werd aangesproken door een man. De man vroeg of hij een telefoon kon lenen om even te bellen. De jongen aarzelde maar gaf op aandringen van de man zijn telefoon. Daarna werd het slachtoffer bedreigd met een mes. De dader vluchtte vervolgens met de telefoon in de richting van de Kaapstraat. Het slachtoffer rende direct naar huis en belde de politie. De jongen gaf door dat zijn belager een man is rond de 20 jaar oud met een vlassige snor. Hij droeg een dikke, zwarte winterjas met capuchon en een joggingsbroek. De politie maakte in de omgeving nog een zoekslag, maar de dader werd niet aangetroffen. Ook werd geprobeerd de locatie van de telefoon te achterhalen en werd de route van het slachtoffer nagelopen. Langs route hingen meerdere camera’s en gekeken wordt of de beelden hiervan veilig gesteld kunnen worden.

Heeft u iets gezien? Of beschikt u zelf over mogelijk beeldmateriaal? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Eerder op de avond

Eerder op de avond, rond de klok van 20:10u, werd via Burgernet een oproep gedaan om uit te kijken naar een Poolse man. Hij zou betrokken zijn bij een diefstal in de Breestraat. Een Duits sprekende man was daar aan het pinnen, maar wist niet zo goed hoe de automaat werkte. Een behulpzame Poolse man zou hem wel even helpen maar vertrok met het gepinde geld richting Treintje Kemp-Haanstraat. Deze Poolse man, met opvallend breed postuur en rond de 1,88 meter, is nog steeds niet door de politie aangetroffen. Ook in deze zaak wordt er door de politie gezocht naar getuigen. Mocht u deze Poolse man hebben gezien in een zilveren jas en met een zwarte pet op, dan kunt u ook voor deze zaak contact opnemen met één van de bovenstaande nummers.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz