SundayFair Beverwijk

NIEUWS
Bron: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Zondag 29 juni a.s. op de Breestraat. Een gezellige braderie voor jong en oud.

Het centrum van Beverwijk is een gastvrij winkelgebied voor de hele IJmondregio. Men kan er snel en comfortabel boodschappen doen, maar ook gezellig winkelen. De Breestraat en de zijstraten vormen een bijzonder, eigenzinnig stedelijk gebied. In mei 2014 heeft de raad een visie voor het Stadscentrum 2014-2020 vastgesteld. Hierin staat onder andere dat wij in 2014 starten met een aantal evenementen in het centrum. De SundayFair op de Breestraat, de Hippiemarkt in de Begijnenstraat en de Vers- en Brocantemarkt in de Zeestraat zijn een paar mooie voorbeelden.

De SundayFair vindt vier maal per jaar plaats en iedere keer is er een ander thema. De SundayFair wordt dit jaar nog gehouden op 29 juni, 28 september en 14 december ofwel de X-masFair.

De zomereditie van de SundayFair op 29 juni staat in het teken van de ‘zomerkoninkjes’. Een gigantische poppenman van vier meter hoog danst samen met de aardbeienkoningin om 12:30 uur over de Breestraat. De aardbeienkoningin beweegt zich gracieus op een manshoge aardbei van bijna twee meter doorsnee. Acrobatisch bewegend en soepel dansend prikkelen ze het publiek om mee te doen.

Vanaf 13:30 uur gaat de aardbeienkoningin elk uur vanaf de Agathakerk richting Zeestraat om een bezoek te brengen aan de ‘aardbeienfabriek’ ter hoogte van de ING-bank. Hier speelt theatergroep Aardlek ieder uur een luchtige voorstelling waarin mens en techniek samenwerken. Een installatie van zeven meter hoog en twaalf meter lang vormt een ‘fabriek’ waar aardbeien binnenkomen, worden gescheiden en gecontroleerd om vervolgens te worden getransporteerd. Elke werkdag begint met een startsein, er is een gezamenlijke lunchpauze en er zijn mee- en tegenvallers. De toeschouwers hoeven niet werkeloos toe te zien.

Het resultaat van al deze inspanningen verwerkt banketbakkerij Leek tot de grootste aardbeienslof van Nederland. Op de Breestraat, tussen de Zeestraat en Intersport Veldhuis, maken de banketbakkers een Beverwijkse aardbeienslof van zestig meter lengte. Vanaf 14:00 uur kunnen bezoekers gratis een stukje proeven!


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz