Tata Steel opent Safety Centre

NIEUWS
Safety Centre 2015
Bron: Tata Steel

WIJK AAN ZEE / IJMUIDEN – Tata Steel in IJmuiden opent donderdag samen met een aantal firma’s het Safety Centre.

In het Safety Centre worden medewerkers van het staalbedrijf en van firma’s getraind in alle aspecten van veiligheid. Voordat iemand aan het werk gaat bij Tata Steel, dient nu eerst de veiligheidstraining in het Safety Centre te worden gevolgd. Het Safety Centre wordt geopend door Hans Fischer (directeur van Tata Steel in IJmuiden en Chief Technical Officer van Tata Steel in Europa) en Wim Strijk (directeur van IJmond Transport Groep en een van de voorzitters van het Veiligheidsplatform IJmond).

Veiligheid komt bij Tata Steel op de eerste plaats. Iedereen die op het terrein werkt moet na afloop weer gezond en wel naar huis. Het Safety Centre is een initiatief van de firma’s waarmee Tata samenwerkt. Dat doet Tata op het gebied van veiligheid in het Veiligheidsplatform IJmond. Samen met zo’n 40 firma’s bedenken en implementeren zij in dat verband initiatieven om de veiligheid op het terrein nog verder te vergroten. Het Safety Centre is een van de eerste concrete resultaten van deze samenwerking. Tata Steel verwacht dat het Safety Centre een bijdrage zal leveren in het verder reduceren van het aantal incidenten.

In het Safety Centre van Tata Steel worden situaties die betrekking hebben op veiligheid in twaalf verschillende stands in beeld gebracht van werken op steigers tot het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen en het opruimen van de werkplek. Elke stand brengt zowel de onveilige als de veilige manier van werken in beeld. Medewerkers gaan onder begeleiding van een trainer in een groep langs de stands, waarbij bij elke stand een gesprek tot stand komt over het betreffende onderwerp. Door veiligheid in het Safety Centre te visualiseren en een gesprek over veiligheid tot stand te brengen, wordt het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers op een aansprekende manier vergroot.

Veilig werken staat bij Tata Steel voorop. Elke vier maanden start er een nieuwe veiligheidscampagne rond een specifiek thema, van veilig werken op hoogte tot veilig gedrag in het verkeer op de 80 kilometer aan wegen op het terrein (de site). In speciale veiligheidsteams worden medewerkers getraind in het signaleren van risico’s en gevraagd om ideeën te bedenken om de veiligheid in de eigen werkeenheid te verbeteren. Sinds de oprichting van het Veiligheidsplatform IJmond is de samenwerking met firma’s op het gebied van veiligheid geïntensiveerd. Medewerkers van firma’s nemen deel aan trainingen en bijeenkomsten over veiligheid en naast directieleden van Tata Steel lopen ook firmadirecteuren inmiddels veiligheidsrondes bij Tata Steel.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz