Terug naar jouw jeugd

NIEUWS
Jan Six door Rembrandt
Jan Six door Rembrandt

BEVERWIJK – Steeds meer ouderen in Beverwijk vinden hun weg naar de wensboom van Gouden Dagen.

Deze wensen kunnen worden opgehangen in de wensboom in de Moriaan in Wijk aan Zee, in het stadhuis van Beverwijk en in woonzorgcentra Huis ter Wijck en Elsanta. In veel gevallen schuilt er een bijzonder verhaal achter de wens, zoals ook bij deze wens.

Via de Zonnebloem kwam de wens van mevrouw Ligthart binnen. Mw. Ligthart is 96 jaar. Op de wenskaart stond een bezoek aan het Rijksmuseum. Na contact te hebben gehad bleek mevrouw onlangs als verjaardagscadeau al naar het Rijksmuseum te zijn geweest. Haar bewondering voor kunst begon toen zij als klein meisje mocht logeren met haar oom en tante aan de Amstel 218 in Amsterdam. Haar oom was wacht in het Rijksmuseum. Amstel 218 is een pand dat in het bezit was van de familie Six die in de zomermaanden genoten van vakantie in hun buitenhuis. Vroeger was het mode om als welvarende familie kunst te verzamelen en jouw huis open te stellen voor belangstellende van kunst. De familie Six was bevriend met de beroemde schilder Rembrandt. Op een beroemd werk van Rembrandt prijkt familielid Jan Six, dit werk is nu tijdelijk te zien in het Rijksmuseum.

Amstel 218 is nog steeds in het bezit van de familie Six en de familie zet de traditie voort namelijk het openstellen van hun privé collectie voor belangstellenden. Mevrouw Ligthart was hier niet van op de hoogte maar is verrukt met het nieuws dat zij op 6 mei een rondleiding krijgt door Amstel 218. Zo gaat mevrouw even terug naar haar jeugd waar zij als klein meisje over de galerij liep van de familie Six en waar haar liefde voor kunst is geboren.

Gouden Dagen Beverwijk vervult wensen van eenzame ouderen in Beverwijk. Het initiatief heeft hierbij hulp nodig uit de samenleving, bijvoorbeeld donateurs en vrijwilligers. Daarnaast werkt Gouden Dagen Beverwijk samen met verschillende organisaties in de regio, onder andere de Zonnebloem. Op de website wordt uitgelegd welke mogelijkheden er zijn voor het ondersteunen van dit initiatief. Ook kan er voor meer informatie contact opgenomen worden met Kelly van Zijl via k.vanzijl@vivazorgroep.nl.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz