Twee straatroven in Heemskerk

NIEUWS POLITIE BERICHTEN


De politie zoekt getuigen van een tweetal straatroven in Heemskerk.

Afgelopen donderdagavond, rond 23.55 uur, werd een 15-jarige jongen het slachtoffer van een beroving. Het slachtoffer liep vanaf de Gerrit van Assendelftstraat de Jan van Kuikweg op. Toen hij in de omgeving van de Laan van Assumburg kwam, werd hij van achteren aangevallen door twee onbekende (jonge)mannen. Zij duwden de jongen de bosjes in, sloegen hem en probeerden hem te beroven van zijn bezittingen. Een van de daders spoot hierbij met (vermoedelijk) pepperspray op de jongen. Het slachtoffer wist zich echter te bevrijden en snel weg te komen, waarna de twee daders er slechts met geringe buit vandoor gingen.

Van de daders is het volgende signalement bekend:
Leeftijd: 17 – 21 jaar
Lengte: 1.70 – 1.80 m. lang
Lichtgetinte huidskleur
Donker-zwart haar
Normaal-slank postuur.

Een van hen droeg een rood jack met capuchon en de ander een wit jack met capuchon. Na de beroving renden de daders weg over de Jan van Kuikweg in de richting van de Laan van Assumburg. Getuigen en / of mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.

Later in de nacht was het opnieuw raak op de Jan van Kuikweg. Vrijdag tussen 01.45 en 02.00 uur werd een 17-jarige jongen aangesproken door twee jongens op een witte Vespa scooter. Het slachtoffer pakte zijn telefoon om iets op te zoeken voor het tweetal. De bijrijder griste vervolgens de telefoon uit zijn handen. Daarna gingen de twee daders er vandoor. Het slachtoffer heeft het tweetal op zijn fiets nog achtervolgd, maar werd bedreigd met een mes en besloot toen de achtervolging te staken.

Van dit tweetal is het volgende signalement. De bestuurder:
Leeftijd: 16 – 20 jaar
Lengte: 1.70 – 1.80 m. lang
Lichtgetinte huidskleur
Kort aan de zijkanten opgeschoren zwart haar
Normaal postuur
Donkere kleding.

De bijrijder:
Leeftijd: 16 – 20 jaar
Lengte: 1.70 – 1.80 m. lang
Lichtgetinte huidskleur
Kort aan de zijkanten opgeschoren zwart haar
Gezet postuur
Donkere kleding.

Het tweetal ging er vandoor in de richting van de Van Riemsdijklaan. Getuigen en / of mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz