Uitgestorven!

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Het feest der feesten is niet meer

Met dank aan Patric Posch voor deze mooie foto

Gelukkig zijn er nog mensen die er wat van wensen te maken. De moeite doen om hoog in de toren te klimmen om daar een uiting van blijdschap te hangen namens de bevolking.

Alleen is de algemene conclusie van velen dat dergelijke tradities aan het doodbloeden zijn in onze gemeente. Veelal wordt de schuld gegeven aan de gemeente. Maar of dit helemaal terecht is, valt te bezien. Gemeenten en Oranjeverenigingen zijn tegenwoordig met handen gebonden aan veel overheidsregels. Vaak veroorzaakt door de burgers zelf die tijdens dergelijke dagen er een potje van maken. Een voorbeeld hiervan is o.a. Haaksbergen waar de monstertruck op een niet zachtzinnige wijze het publiek bestormde.

Om een vrijmarkt te kunnen houden zijn er tegenwoordig veel professionele kwaliteiten nodig. Het lijkt ondoenlijk te worden voor vrijwilligers om er nog iets van te maken. De regelgeving is dusdanig aangescherpt dat er haast geen vergunningen meer afgegeven worden. “Beheersing van” zijn de toverwoorden tegenwoordig. Veiligheidsregio’s laten niet veel meer toe. En dit allemaal om ernstige incidenten te voorkomen.

En zeg nu zelf, stel dat er een vreselijk ongeval zou gebeuren tijdens een vrijmarkt of ander evenement, is het geluid dan al niet snel van, waarom heeft de gemeente dit of dat toegestaan? Dit hadden zij kunnen voorkomen! En om tussen deze twee uitersten, alles 100% vrij of alles met regels, een gulden middenweg te vinden valt niet mee.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz