Veiligheid!

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Veiligheid is een betrekkelijk iets.

veiligheid
De veilheidsschouw van politie, Gemeente, in samenwerking met Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Hoe veilig iets is, zit tussen de oren van de bewoners. De beleving is een wezenlijk onderdeel hiervan. Vaak is de beleving vele malen groter dan de wekelijke feiten op papier. Begin van het jaar waren er enkele inbraken in auto’s in Wijk aan Zee. Hierdoor werden bewoners van enkele buurten in Wijk aan Zee wakker geschud. Zij begonnen een Facebook en WhatsApp groep om zo de inspanningen van buurtbewoners te bundelen. De media struikelde over de initiatieven. RTV-NH kwam zelfs in de wijk een kijkje nemen. Er zou bijna een wild west zijn ontstaan, compleet met knuppels, zonder enige structuur. Medebewoners werden op beroepskeuze geweigerd bij deze groepen op social media en bewoners elders werden niet toegelaten. Een soort van godheid ontstond door angst ingegeven. Zelfs mensen van het gemeentehuis Beverwijk werden geweerd.

Wat deze groepen niet doorhadden is, dat misdadigers zich zomaar konden aanmelden met een geldig of een fake account. Zij hadden zo hun slag kunnen slaan. Door deze onprofessionele houding hadden de ergste dingen kunnen gebeuren, aldus de vaststelling van de Gemeente Beverwijk. Vandaar dat de coördinator van dit veiligheidssymposium gaat pleiten voor screening bij de politie van degene die nu lid zijn of lid willen worden, inclusief de beheerders van deze groepen.

Naar aanleiding van dit alles is de Gemeente Beverwijk aan de slag gegaan, met als uitgangspunt deze sociaal media groepen. Een schouw in de omgeving had aan moeten tonen wat er werkelijk allemaal mis is in Wijk aan Zee. Het zal jullie niet verbazen dat enkele zaken van begin dit jaar een exces is en de veiligheid in Wijk aan Zee op een hoog niveau staat.

Om 19.00 uur werd in de Moriaan een vergadering gehouden waar iedereen welkom was. De opkomst was beschamend te noemen. In ieder geval zouden de partijen van de social media groepen hun opwachting moeten maken. Helaas bleef het bij een handje vol bezoekers. Jammer, nu de gemeente kosten nog moeite heeft gespaard om een goede voorlichtingsavond te organiseren.

Het buurt preventie-team van de politie was aanwezig bij deze vergadering. Dhr van Oostveen, van de politie, drong er ernstig en dringend op aan om alles, wat er in een dorp of wijk aan de hand is, te melden bij de politie. De houding van, de politie doet toch niets, is een volstrekt waanzin verhaal. Als blijk dat er in plaats van 7, meerdere inbraken zijn geweest, maar er is geen melding cq aangifte van gedaan, dan kan de politie aan de hand van deze gegevens minder inzet tonen. De inzet van de politie wordt bepaalt door jullie zelf. Ook al wordt jouw eigen zaak niet opgelost, er komt een beter inzicht wat er zich afspeelt in een wijk of gemeente. Meld zoveel mogelijk zaken. 0900-8844 

Verder liet de wijkagent weten dat het beter is om in de meeste gevallen (bij verdachte situaties) gelijk 112 te bellen, dan lange tijden aan de telefoon te hangen bij 0900-8844. Hij gaf aan dat bij 112 dan wel gekeken kan worden waar de melding geplaatst moet worden. Inderdaad bij 112 of 0900-8844. Een goede les voor de toekomst. Alleen in samenwerking met de juiste partijen kan de wijk veilig blijven.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz