Verblaffend mooie oefening

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Zaterdag 15 oktober heeft Reddingsbrigade Wijk aan Zee samen met KNRM en SOS Reddingshonden geoefend in de duinen  en op het strand van Wijk aan zee.

sos hulphonden
Foto: Reddingsbrigade   Stephanie Liefting

Ondanks het mindere weer werden er verschillende oefeningen uitgevoerd. Het blijkt maar weer dat weer en wind getrotseerd worden om bij echte situaties zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen.

Eén van de praktische oefeningen bestaat uit het opsporen van vermiste personen. De melding is, er is dringend hulp nodig want, in het  duingebied zijn personen vermist en deze moeten zo snel mogelijk worden gevonden. Dit werd mogelijk door de samenwerking van alle eenheden met verschillende discipline’s. Mede dankzij de SOS Reddingshonden werden de personen snel opgespoord.

Het was een leerzame oefening voor iedereen! Hoe nodig het ook is om al dergelijke disciplines te blijven oefenen, is het hopelijk nooit nodig dergelijke kennis in de praktijk nodig te hebben. In geval van echte nood staan dan, onder welke omstandigheden dan ook, al deze mensen en de viervoeters klaar om een helpende hand te bieden.


logo1
Klik op logo om online te winkelen

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz