Verdachten ramkraken aangehouden

NIEUWS POLITIE BERICHTEN

9_ramkraak

BEVERWIJK, HEEMSKERK en WORMERVEER – Vier mannen in de leeftijd van 20 tot en met 33 jaar uit Beverwijk, Heemskerk en Assendelft zijn dinsdagochtend aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij twee ramkraken, een brandstichting en vijftien diefstallen van dure auto’s.

In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 januari 2012 werd de pui van supermarkt Deen geramd aan de Dorpsstraat in Assendelft. De daders reden met een gestolen auto de supermarkt in, dwars door de voorpui. Vermoedelijk werden zij gestoord door de politie en gingen er vervolgens vandoor op een scooter. Er werd bij deze ramkraak niets weggenomen.

Een sportwinkel op de Zeestraat in Beverwijk werd op 29 augustus vorig jaar de dupe van een ramkraak. Die donderdagochtend werd rond 03.00 uur de pui van de winkel geramd en voor een groot bedrag aan kleding buit gemaakt. De bestelbus die gebruikt was bij de ramkraak bleef achter.

Twee van de vier mannen verdacht van een brandstichting op 18 december 2013 bij een autobedrijf aan de Grote Tocht in Zaandam. Hier werden negen auto’s in brand gestoken. De melding van deze brand kwam rond 00.20 uur bij de hulpdiensten binnen. Het duurde tot 03.45 uur tot de brandweer het vuur onder controle had. Het ging om een aanzienlijke brand, die ook oversloeg op het pand. Ook auto’s die daar binnen stonden raakten beschadigd.

Ten slotte worden de mannen verdacht van vijftien diefstallen van auto’s die in het hele land werden gestolen. Dit jaar werden onder andere in het Noord Hollands kanaal bij Wormerveer een aantal gestolen auto’s teruggevonden.

In een woning aan de Melis Stokelaan in Beverwijk, is door de politie vanmorgen ook een inval gedaan. Hier woont de persoon uit Beverwijk die aangehouden is. Vervolgens werd rond half acht door de politie het huis volledig in kaart gebracht. Drie zwarte busjes, met mannen in het zwart gekleed, maakten foto’s van het pand en de omgeving. Ook alle bewakingscamera’s die aan het pand aanwezig zijn, werden uitgebreid op de foto vastgelegd. In deze woning zijn al meerdere invallen geweest door de politie. Het arrestatieteam moest er toen aan te pas komen om de bewoners af te kunnen voeren.

Alle vier de verdachten zijn in verzekering gesteld.


Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz