Verwenochtend

NIEUWS
borst voeding
Bron: RKZ

BEVERWIJK – Verwenochtend voor (aanstaande) voedende moeders op woensdag 7 oktober 2015

RKZ Kraamzorg heeft onlangs het WHO/UNICEF borstvoedingscertificaat ontvangen van de stichting Zorg voor Borstvoeding. Ook de couveuse- en kraamafdeling van het ziekenhuis voldoen aan de internationaal vastgestelde ’10 vuistregels voor borstvoeding’. Kijk op Internet voor meer informatie over deze vuistregels.

Borstvoeding geven is voor de meeste moeders een natuurlijk vervolg op de zwangerschap. Na de eerste oefenweken is het voeden vaak gemakkelijker en prettig. Toch kan het af en toe ook zwaar zijn. Daarom organiseert Regionaal Platform Borstvoeding, in samenwerking met RKZ Kraamzorg, Gemeente Heemskerk en Bibliotheek IJmond Noord op woensdag 7 oktober 2015 een verwenochtend voor (aanstaande) voedende moeders. De moeders zijn vanaf 9.00 uur welkom. De eerste 50 moeders worden ontvangen met een gratis ontbijt. Dit ontbijt wordt mogelijk gemaakt door RKZ Kraamzorg. De ochtend eindigt om 11.30 uur.

Tijdens de ochtend worden de moeders in de watten gelegd met onder meer massages en hand- en nagelverzorging. Moeders kunnen een foto laten maken van hun baby. Jonge kinderen worden tussen 09.30 en 10.00 uur voorgelezen. Er zijn draagdoekdemonstraties, yoga- en ontspanningsoefeningen met de baby en tevens is er een mogelijkheid om vragen te stellen aan de aanwezige kraamverzorgende en lactatiekundigen. Tevens is er een loterij.

Deze ochtend wordt georganiseerd in het kader van de Wereld Borstvoedingsweek 2015. Het thema van de week is ‘Borstvoeding en Werk’. Moeders kunnen hierover een workshop volgen in de bibliotheek.

De verwenochtend vindt plaats in het Leescafé van Gemeentehuis Heemskerk. Het adres is Maerten van Heemskerckplein 1, 1964 EZ in Heemskerk. Aanmelden voor deze ochtend hoeft niet.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz