Vinum laetificant cor: Wijn verblijdt het hart

VERHALEN
Marco Winterberg
Marco Winterberg

BEVERWIJK / HEEMSKERK – Deze week nog enkele stuiptrekkingen van de nazomer.

En dan? Dan komt de winter als een berg recht op ons af. Tijd voor dikke truien en een goed glas wijn. Het liefst bij een open haard.

Mensen zijn snel geneigd om te denken, dat wanneer je graag een glas wijn drinkt, wel verstand zal hebben van wijn. In mijn geval is deze veronderstelling volslagen onzin. Het enige waar ik verstand van heb is, wat ik wel en niet lekker vind. De beleving van wat je drinkt is vele malen interessanter dan er daadwerkelijk verstand van te hebben.

Ontdekken is zeker net zo belangrijk. Zo hebben velen ontdekt dat een goed glas wijn smaakt, maar beter smaakt in een bijzondere omgeving. Nog beter smaakt de wijn als er ook nog een bijzonder moment aan vast zit. Allemaal factoren die de smaak bepalen.

Plannen worden gemaakt. Echter, plannen kunnen ook nog wel eens wijzigen. Zo was ik van plan om een heel verhaal te houden over wijnen. Maar na een bezoek aan Marco Winterberg ben ik maar van dit plan afgestapt. Een bezoek aan Marco leert veel meer dan alles wat ik erover zou kúnnen vertellen.

Conclusie! Voor verstand van wijn gaan wij voortaan naar onze “buurman” Marco. Marco heeft zich gespecialiseerd in Duitse en Oostenrijkse wijnen. Een gigant van een hobbyist. Maar wel een hobby die volledig uit de hand gelopen is. Lang geleden begon Marco, als leraar Duits en met Duitse moeder, interesse te krijgen in Duitse en Oostenrijkse wijnen. Ook vakanties in deze landen zijn voor hem een bron van inspiratie om iets met wijnen uit deze landen te gaan doen. Tien jaar geleden ging Marco daarom dan ook daadwerkelijk iets met zijn interesse doen. Sindsdien is hij niet meer te stuiten. Stap eens bij hem binnen in zijn prachtige loods op de grens van Beverwijk en Heemskerk. Want het is niet zomaar een bedrijfje. Om precies te zijn op de Ambachtsring 23d in Heemskerk. Gooi bij binnenkomst een muntje bij Marco erin en hij weet alles te vertellen over de soorten druiven, de grondsoorten, de wijnstreken en nog veel meer. Marco is al jaren leverancier, van zijn mooie wijnen, aan restaurants. Zelfs Michelin sterren schuwt hij niet. En hij zit gewoon om de hoek bij ons. Het is tijd om hem, als dorps en stadsgenoten, eens een bezoekje te brengen.

Normaal gesproken zou ik niet zo uitgebreid vertellen over een onderneming. Te veel reclame! Maar je kunt eigenlijk geen reclame maken voor Marco. Hij is zo uniek, hier bestaat geen tweede van. Vandaar dat ik het graag jullie onder de aandacht wil brengen en de rest gaat vanzelf.

Als je bij Marco binnen bent, weet Marco nog een extra beleving aan de wijn toe te voegen. Glaswerk waar de wijn nog beter in uitkomt. Hoe dit kan? Hier zal Marco graag over vertellen. Dus zodra je binnenstapt, vergeet hier dan niet naar te vragen.

Aanstaande donderdag bestaat Marco Winterberg Wijnen officieel 10 jaar. Aangezien Marco nog steeds voor de klas staat, is de eerstvolgende kans om een kijkje te nemen aanstaande zaterdag 20 september.

Marco zal, met een uitstekend glaasje bubbels, zijn 10 jarig jubileum graag met jullie vieren.

djp portret
Dirk-Jan Prins


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

Comments are closed.