Volière blijft

NIEUWS
Foto: Dirk-Jan Prins

BEVERWIJK – De veelbesproken volière in Park Scheybeeck blijft bestaan.

Wel wordt de hoeveelheid diersoorten in de volière teruggebracht naar de toegestane hoeveelheid van tien. Ook krijgt de volière een opknapbeurt in de komende maanden. In samenwerking met de beheerder van Animal Farm worden mooie vogels in de vogelkooi geplaatst.

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben begin dit jaar een bezoek gebracht aan de volière in Park Scheybeeck in Beverwijk. Er werd geconstateerd dat er in de volière 29 wilde diersoorten dagelijks aan het publiek worden tentoongesteld zonder de hiervoor benodigde (dierentuin-)vergunning. De gemeente Beverwijk, eigenaar van het park en de volière, voldoet hierdoor niet aan de gestelde eisen in het ‘Besluit houders van dieren’ en is in overtreding.

De gemeente Beverwijk wil de volière behouden omdat er veel Beverwijkers van genieten. Hiervoor zijn verschillende scenario’s onderzocht. Hieruit is geconcludeerd dat het terugbrengen van het aantal diersoorten de beste oplossing is. Andere oplossingen blijken financieel niet wenselijk. Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van de taken die horen bij het krijgen en behouden van een dierentuinvergunning, moet een gediplomeerde kracht worden aangenomen. Het beheer en onderhoud wordt voortaan uitgevoerd door medewerkers van de gemeentelijke kinderboerderij De Baak. Voordat het nieuwe diersoortenbestand zijn intrek neemt in de volière, worden de kooien helemaal opgeknapt. Wij verwachten dat de vogels komend voorjaar weer flink van zich laten horen.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz