VVD definitief de grootste

NIEUWS

Gerelateerde afbeelding


BEVERWIJK – Het centrale stembureau heeft, twee dagen na de gemeenteraadsverkiezingen, officieel de resultaten vastgesteld.

De fractie van de VVD wordt de grootste partij. Ook zijn er nieuwkomers: VRIJ! Beverwijk en Samen Beverwijk veroveren uit het niets twee zetels in de raad. Versplintering De verkiezingsuitslag loopt in Beverwijk opvallend genoeg in lijn met een landelijke trend: er is sprake van verdere versplintering van het politieke landschap en terreinwinst voor lokale partijen. Na de VVD, die met slechts 18 stemmen GroenLinks voorblijft, volgt D66 in de raad met 4 zetels. PvdA en CDA behalen elk 3 zetels. Samen Beverwijk, VRIJ! en Democraten Beverwijk behalen eveneens 2 zetels. Gemeentebelangen komt na een verlies van drie zetels uit op 1

Van de oude raad zal op 28 maart 2018 afscheid worden genomen in de raadzaal. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Deze vergadering wordt tevens live via de livestream uitgezonden. Daags na dit afscheid treedt de nieuwe raad aan. Op donderdag 29 maart 2018 wordt de nieuwe raad geïnstalleerd. Ook hier zijn belangstellenden van harte welkom om aanwezig te zijn.

Aantal zetels
VVD 5 (+1)
GroenLinks 5 (+1)
D66 4 (-2)
PvdA 3 (-1)
CDA 3
Samen Beverwijk 2 (+2 nieuw)
VRIJ! Beverwijk 2 (+2 nieuw)
Democraten Beverwijk 2
Gemeentebelangen 1 (-3)


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz