Waar de Blauwe Vlag wappert…

NIEUWS
Bekendmaking vlag 2016

BEVERWIJK – Daar moet jij zijn.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken, heeft dit jaar in Nederland weer een groot aantal Blauwe Vlaggen toegekend. Ook het strand van Wijk aan Zee heeft dit jaar opnieuw de Blauwe Vlag. Wijk aan Zee heeft in 2017 voor de 5e keer op rij de Blauwe vlag .

“Wij zijn heel blij dat ons strand weer een Blauwe Vlag mag dragen”, aldus strandwethouder Cecilia van Weel – Niesten. “Wij hebben de afgelopen jaren heel veel gedaan om ons strand schoon en veilig te maken. En wij blijven dit doen. Wijk aan Zee heeft gewoon het leukste en meest verrassende strand van de IJmond.”

De Blauwe Vlag is een jaarlijkse internationale onderscheiding die wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz