Waar de kerk groot in hoort te zijn!

NIEUWS

BEVERWIJK – De Orde van Saint George.

Orde van Saint George in Wijk aan Zee       Tekst & Foto’s: Dirk-Jan Prins

Zoals de stichting Orde van Saint George zichzelf omschrijft: “Grootpriorij van Nederland heeft als missie “Groot zijn in kleine dingen”. Evenals de oorspronkelijke Knights van de Orde ziet de Orde graag dat haar leden actief bezig zijn in hun directe omgeving. Wanneer iedereen zich bezig gaat houden met het helpen van hulpbehoevenden, in zijn of haar directe omgeving, zal onze maatschappij er snel een heel stuk beter uitzien. Hierbij valt te denken aan vrijwilligerswerk en het regelen van schenkingen voor doelstellingen, zoals ziekenhuizen, weeshuizen, instellingen voor gehandicapten of ouderen, enzovoorts”

Zien jullie het staan? Groot zijn in kleine dingen? Zien waar hulp nodig is en dan het probleem aanpakken?

Er is in Beverwijk nog een stichting. Stichting Eloy. Eigenaar van de Goede Raad Kerk. Deze stichting zou zich het wel en wee van de kerk aan moeten trekken. Er zíjn voor anderen! En dit met de aanstaande “hartverwarmende” kerstgedachte, een feest in het leven geroepen door deze zelfde kerkelijke instelling, maar nu hun geloofsgenoten in de barre kou laten staan.

Er is al jaren onrust, verdachtmakingen en altijd maar geld tekort bij een kerkelijke organisatie die toch te boek staat als één van de rijkste ter wereld. Zo niet dé rijkste. De Rooms Katholieke kerk! Maar de hiërarische orde binnen de kerk zorgt voor chaos. Deze stichting heeft graag geld maar geeft niet graag uit! Ook erfenissen en schenkingen van overleden personen, verdwijnen in de kas van deze stichting om vervolgens er niet meer uit te komen voor het doel waarom geschonken is. Met als gevolg dat de mensen die het kerkhof onderhouden nu niet eens meer over elektra beschikken om bijvoorbeeld de heesters te snoeien. Er is geen water voor de bezoekers om hun bloemen te onderhouden. Alles afgesneden vanwege het niet betalen van de rekeningen. Boos en misselijkmakende houdingen in de hiërarchie zorgen ervoor dat dergelijke praktijken niet doordringen in het bisdom Utrecht, laat staan in Rome. De Gemeente Beverwijk eist dat de stichting zich gaat houden aan hun wettelijke verplichting, maar tot nu toe komt daar niet veel van terecht. Er is bijna te spreken van “Eloy van laag allooi”

Van Rookhuizen en Kloes krijgen uit handen van een lid van de Orde, Herman Peekel, het gereedschap.

Waar de kerk groot in hoort te zijn, pakt nu de Orde van Saint George het op. De eerder genoemde tuinlieden krijgen niet eens gereedschap van Eloy. Kleine zaken betalen de vrijwilligers uit eigen zak. En daar hoor jij hen dan niet over. Maar de geldbuidels van de vrijwilligers zijn niet groot genoeg om tuingereedschap aan te schaffen, om zo het gemis van o.a. elektra te overbruggen. Toch zullen de vrijwilligers er alles aan doen om de begraafplaats te onderhouden. Ook omdat het een oorlogsbegraafplaats uit de eerste wereldoorlog is en er bovendien heel veel mensen liggen die de bouw van de kerk mogelijk hebben gemaakt.

Gelijk aan de slag met het verkregen gereedschap. Geen tijd te verliezen!

De Orde van Saint George was vandaag daarom op de rustplaats aanwezig om het gereedschap wat nodig is, te overhandigen aan de vrijwilligers. Samengebracht door de Orde. Waar de kerk groot in hoort te zijn, maar zich niet kwijt van haar taak, is opgepakt door de Orde van Saint George. Dat mag gezegd!


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz