Waarschuwing! Ander soort Internetfraude

NIEUWS

WIJK AAN ZEE / BEVERWIJK – Iedereen kent ondertussen het fenomeen fishing mail.

De mail met het liefst veel links in de hoop dat jij hierop klikt. Deze mail zorgt ervoor dat al jouw gegevens te stelen zijn. De Internetoplichters hebben hier verschillende methoden voor.

Maar er duikt een nieuwe vorm van fraude op. Onder de noemer van gerenommeerde bedrijven worden er mails gezonden. Op de voorbeeldfoto staat de vraag of jij een paar uurtjes vrij wilt maken om te collecteren voor de Nierstichting.

nierstichting
Trap hier niet in

De Nierstichting is een onderneming waar mensen graag iets extra’s voor doen. En daar zit gelijk het geniepige. Indien jij denkt, ik ga mij aanmelden, dan komen deze aanmeldingen niet bij de Nierstichting op tafel. De firma die hier achter zit, Dalymails met een adres in Spanje, werkt niet voor de Nierstichting. Deze firma verzamelt met deze methode een lijst van mensen die geïnteresseerd zijn om aan liefdadigheid te doen. Vervolgens gaat deze firma met de namenlijst de boer op. En ja, de verkoop van een namenlijst aan andere ondernemers levert een aardige cent op. Helaas is er momenteel tegen deze praktijken weinig of niets te doen. Vanaf 2017 zullen deze praktijken lastiger worden uit te voeren. Tot die tijd zijn wij overgeleverd aan dit geboefte.

Mocht er echt iemand geïnteresseerd zijn om een collecte te lopen, zij of hij doet er dan goed aan om zich rechtstreeks in verbinding te stellen met de diverse stichtingen. In het geval van de Nierstichting kunnen jullie op het Internet terecht voor alle informatie.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz