Waterspeurtocht

NIEUWS

BEVERWIJK – Woensdag 29 maart staat kinderboerderij de Baak van 14.00 tot 16.00 uur in het teken van water.

Het water rond de boerderij zit vol met leven                   Foto: Dirk-Jan Prins

Met een waterspeurtocht en waterproefjes leren kinderen meer over water. Voor volwassenen is er informatie te vinden over wateroplossingen voor eigen tuin.

Deze woensdagmiddag worden er op kinderboerderij De Baak verschillende activiteiten georganiseerd die alles te maken hebben met water. Rondom de kinderboerderij kunnen kinderen onder andere meedoen aan een waterspeurtocht of een plantje planten in een gesloten waterhuishouding. Voor volwassenen zijn er verschillende ideeën voor een watervriendelijke tuin. Tegenwoordig is een stenen tuin de modetrend, maar met een aantal simpele oplossingen zijn vlinders te lokken maar ook vogels en andere insecten. Zo is er een opstelling voor een groen dak en zijn er ideeën voor kleine tuinen op te doen. Iedereen is welkom, deelname is gratis.

Operatie Steenbreek

Gemeente Beverwijk sluit zich aan bij Operatie Steenbreek. Deze organisatie wil burgers enthousiasmeren en informeren over het belang van een groene in plaats van versteende tuin. Kinderboerderij De Baak doet mee met het vergroenen van het terrein. Kinderen kunnen een plantje planten op het terrein van De Baak. In de educatieruimte is meer informatie te vinden over Operatie Steenbreek.

De boerderij is te vinden op de Westerhoutweg 18, 1942 HK Beverwijk.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz