Wecycle roept kinderen op te recyclen

NIEUWS
stapel-dozen-en-pakjes
Bron: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Nodig jij Groene Piet ook uit? Hij neemt al het oude elektrische speelgoed mee, maar uiteraard ook strooigoed en een verrassing!

Nu Sinterklaas er is zijn veel kinderen druk met hun verlanglijstje. Staat hier ook elektrisch speelgoed op? Wat moet er met het oude speelgoed gebeuren? Dit speelgoed kun jij inleveren bij het afvalbrengstation. Groene Piet is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van alle oude elektrische speelgoed.

Van deze apparaten worden weer nieuwe apparaten gemaakt. Groene Piet komt woensdag 3 december in elke provincie bij één milieustraat of afvalbrengstation langs om oud elektrisch speelgoed en andere elektrische apparaten in te zamelen. Iedereen kan Groene Piet ook uitnodigen in zijn gemeente. Voor Beverwijk is dat het afvalbrengstation aan de Communictatieweg 2 te Heemskerk. Als hij langskomt bij het afvalbrengstation waar jij voor hebt gekozen, maak jij kans op een uitje naar Attractiepark Toverland! Natuurlijk komt Groene Piet niet alleen voor het oud elektrisch speelgoed. Hij neemt ook strooigoed en een verrassing mee. Wil je dat Groene Piet ook bij ons langskomt, meld je dan aan via www.wecycle.nl/sint.

Recyclen is belangrijk, omdat door recycling de grondstoffen behouden worden voor de generaties na ons. Door te recyclen komen schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. Elektrische apparaten worden via Wecycle voor 80 tot 90% gerecycled. Kunststoffen, ijzer, glas en koper worden door het recyclen weer gebruikt als nieuwe grondstoffen.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz