Week van de Duurzaamheid

NIEUWS


BEVERWIJK – Duurzame inspiratie tijdens Week van de Duurzaamheid Beverwijk/Wijk aan Zee

Hoe kan ik mijn woning voorbereiden op de energietransitie? Welke Duurzame Doeners zijn er al in Beverwijk en Wijk aan Zee? Bij wie mag ik binnen gluren om duurzame maatregelen te zien? Van 8 tot en met 14 oktober staan Beverwijk en Wijk aan Zee bol van de duurzame activiteiten. Gemeente Beverwijk, Beverwijk Duurzaam en Omgevingsdienst IJmond organiseren in samenwerking met Bibliotheek IJmond-Noord de Week van de Duurzaamheid.

Uitgelicht

De Week van de Duurzaamheid Beverwijk/Wijk aan Zee wordt geopend door wethouder Haydar Erol. Op maandag 8 oktober om 19.00 zal hij u welkom heten in Bibliotheek IJmond-Noord. Daarna geeft het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket een presentatie over de energietransitie en aardgasvrij wonen, waarbij u ook de kans krijgt om vragen te stellen.

Voor de jeugd is er ook een aantal activiteiten georganiseerd. Kom bijvoorbeeld op woensdag naar de show over elektriciteit Mad Science. En kom ook even langs op de weekmarkt in Beverwijk, waar Beverwijk Duurzaam staat met een inzameling voor Gered Gereedschap.

Ook biedt Beverwijk Duurzaam u de kans om op donderdag in gesprek te gaan met Jurgen van der Heijde van de landelijke organisatie van energiecoöperaties. Hij zet in Bibliotheek IJmond Noord voor u uiteen hoe samen met buurtbewoners of stadsgenoten een energiecollectief op te richten.

Door de week heen kunt u met de Bosw8er op pad om de natuur in de wijk te ontdekken en kunt u duurzame lokale initiatieven bewonderen bij de tentoonstelling Duurzame Doeners in de bibliotheek.

Zaterdag zijn jullie op het Stationsplein in Beverwijk van harte welkom om diverse vormen van duurzame mobiliteit te ontdekken tijdens Duurzaam op Weg. Op zondag sluiten wij af met de Duurzame Huizen Route, waarbij jij in diverse duurzame gebouwen in Beverwijk en Wijk aan Zee mag kijken.

Energietransitie

Wij gaan duurzamer wonen en leven. Dat heeft de Nederlandse overheid ook beloofd, samen met 200 andere landen, in het Klimaatakkoord van Parijs. Wij stappen over van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen, de zogenaamde energietransitie. Daar komt van alles bij kijken. Aanpassing van woningen, andere vormen van reizen en goed zorgen voor jouw directe groene omgeving. 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz