Week vol duurzaamheid

NIEUWS


BEVERWIJK & WIJK AAN ZEE 

Aardgasvrij, duurzame mobiliteit, natuur en groen. Allemaal zaken die horen bij de energietransitie. Samen kunnen wij beter zorgen voor het milieu. Om inwoners van de gemeente Beverwijk te informeren, ondersteunen en enthousiasmeren in hun reis in de energietransitie organiseren gemeente Beverwijk, Beverwijk Duurzaam en Omgevingsdienst IJmond in samenwerking met Bibliotheek IJmond-Noord de Week van de Duurzaamheid Beverwijk/Wijk aan Zee. Van 8 tot en met 14 oktober zijn jullie welkom bij diverse activiteiten voor jong en oud in Beverwijk en Wijk aan Zee.

Wij gaan duurzamer wonen en leven. Dat heeft de Nederlandse overheid ook beloofd, samen met 200 andere landen, in het Klimaatakkoord van Parijs. Wij stappen over van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen, de zogenaamde energietransitie. Hier komt van alles bij kijken. Aanpassing van woningen, andere vormen van reizen en goed zorgen voor jouw directe groene omgeving.

Maandag 8 oktober

De Week van de Duurzaamheid Beverwijk/Wijk aan Zee wordt geopend door wethouder Haydar Erol. Op maandag 8 oktober om 19.00 zal hij jullie welkom heten in Bibliotheek IJmond-Noord, waarbij hij in de hal van de bibliotheek ook de tentoonstelling Duurzame Doeners over lokale duurzaamheidsprojecten opent. Wegens succes komt Duurzaam Bouwloket op 8 oktober nog eens naar Beverwijk om u te vertellen over de energietransitie en aardgasvrij wonen. Zij zijn aansluitend op de opening van de wethouder te vinden in de bibliotheek (start 19.30).

Woensdag 10 oktober

Op de nationale Dag van de Duurzaamheid organiseren wij niet alleen een natuurwandeling door eigen buurt met de Bosw8er, ook kunnen jullie langs bij Beverwijk Duurzaam op de wekelijkse markt én organiseert Bibliotheek IJmond-Noord een energieshow voor de jeugd Mad Science. Ben jij klaar voor een schokkende ervaring? En let op: jij kunt nog 3 keer met de Bosw8er mee. Voor een compleet overzicht van activiteiten kunnen jullie kijken op internet.

Van vrijdag tot zondag

Ook het weekeinde is goed gevuld. Vrijdagavond zijn ondernemers uit gemeente Beverwijk welkom bij de presentatie Bedrijven aan zet bij Energietransitie van GreenBiz IJmond en OV IJmond. Zaterdag zijn er alternatieve, duurzame vervoersmogelijkheden te zien en testen tijdens de mobiliteitsmarkt Duurzaam op weg op het Stationsplein in Beverwijk. Op zondag is het slot met de  Duurzame Huizen Route, op drie plekken in Beverwijk en Wijk aan Zee kunnen jullie zien hoe er verduurzaamd is.

Bent u erbij?

Voor een compleet overzicht van de activiteiten kunnen jullie kijken op het internet. Laat jezelf verrassen door alle duurzame mogelijkheden. Laat jezelf  inspireren door de gemotiveerde deelnemers.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz