Wijkertunnel terug in oorspronkelijke staat

NIEUWS
Vooraanzicht Wijkertunnel, met auto's op de weg.
Tekst en Foto: Rijkswaterstaat

BEVERWIJK – Vanaf 21 maart gaat de Wijkertunnel terug naar zijn oorspronkelijke staat.

De tijdelijke extra rijstrook wordt weer een vluchtstrook en de maximumsnelheid overdag gaat omhoog van 90 naar 120 km/h.

Daarmee ligt de Wijkertunnel er weer bij zoals vóór de renovatie van de Velsertunnel. Bovendien wordt het asfalt grotendeels vernieuwd en de markering hersteld tussen knooppunt Velsen en Beverwijk. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de vernieuwde Velsertunnel en de A22.

In aanloop naar de renovatie van de Velsertunnel in 2016 heeft Rijkwaterstaat het wegennet ingrijpend aangepast. De Wijkertunnel kreeg in beide richtingen een tijdelijke extra rijstrook. Ook kwamen er tijdelijke wegen (keerlussen) bij de knooppunten Velsen en Beverwijk. De keerlussen heeft Rijkswaterstaat eerder dit jaar al verwijderd. Om het verkeer tijdens de negen maanden renovatie van de Velsertunnel zo veel mogelijk te ontlasten, is er in deze periode geen onderhoud gepleegd aan de Wijkertunnel.

Vluchtstrook terug

Op de plek waar nu nog de tijdelijke extra rijstrook door de Wijkertunnel loopt, brengt Rijkswaterstaat weer een vluchtstrook aan. Ook verdwijnt de tijdelijk lagere maximumsnelheid. Verkeer mag overdag weer met 120 km/h door de Wijkertunnel en na 19.00 uur met 130 km/h. Na de werkzaamheden is het wegennet in de IJmond weer zoals het was vóór de renovatie van de Velsertunnel.

Verkeershinder tijdens onderhoud
Om het verkeer niet onnodig te hinderen, gaat Rijkswaterstaat vooral ‘s avonds en ‘s nachts aan het werk. 1 nacht is de Wijkertunnel helemaal afgesloten. De overige nachten blijft steeds 1 verkeersbuis open. Verkeer wordt steeds omgeleid via de A22 en de Velsertunnel. De afsluitingen vinden plaats op de volgende dagen:

  • Dinsdag 21 maart tussen 21.00 uur ‘s avonds en 05.00 de volgende ochtend: Wijkertunnel richting Alkmaar dicht.
  • Woensdag 22 maart tussen 20.00 uur ‘s avonds en 05.00 de volgende ochtend: Wijkertunnel richting Amsterdam dicht.
  • Donderdag 23 maart tussen 20.00 uur ‘s avonds en 05.00 de volgende ochtend: Wijkertunnel in beide richtingen dicht.

Nieuw asfalt en markering A9

Rijkswaterstaat asfalteert in het weekend van vrijdag 24 maart (20.00 uur) tot maandag 27 maart (05.00 uur) de A9 richting Amsterdam tussen knooppunt Beverwijk en de Wijkertunnel. Bovendien wordt er nieuwe markering aangebracht tot knooppunt Velsen. Verkeer naar Haarlem/Amsterdam wordt omgeleid via de Velsertunnel. In de nachten van maandag 27 maart tot vrijdag 31 maart (21.00 uur – 05.00 uur) brengt Rijkswaterstaat nieuwe markering aan op de A9 richting Alkmaar tussen knooppunt Velsen en knooppunt Beverwijk. Verkeer naar Alkmaar wordt omgeleid via de Velsertunnel.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz