Witte Pasen

NIEUWS

brandblusser


VELSEN-NOORD – Voor de bewoners van Velsen-Noord, die mogelijk denken dat Pasen met witte Kerst samenvalt, dat is niet zo.

Gisteravond laat hebben personen het nodig gevonden om met grote poederblussers auto’s van de bewoners onder te spuiten. Zij trokken een spoor door het dorp en in dit spoor zijn minimaal 20 auto’s het ongelukkige “doelwit” geworden. Op hun tocht hebben zij uiteindelijk de lege flessen achter gelaten. Er werd een lege fles op de Duinvlietstraat aangetroffen en er werd ook op de Velsertraverse een leeg gespoten fles aangetroffen. Of er nog meer flessen zijn geleegd is niet duidelijk. Waar de flessen vandaan zijn gekomen is eveneens onduidelijk.

Poederblussers worden gebruikt om alle categorieën brand te kunnen blussen. Voordeel van een poederblusser is wel dat deze, in tegenstelling tot veel andere blusmiddelen, er rechtstreeks mee op de brandhaard gericht kan worden. Het allergrootste nadeel van poederblussers is de nevenschade.

De inhoud van een poederblusser bestaat uit chemicaliën die uiteindelijk zout vormen, zout trekt vocht aan en voilà, het leed is geschied. Poeder gaat namelijk overal tussen zitten en in sommige gevallen zullen de storingen aan apparaten en voertuigen pas na maanden optreden omdat het dan pas doorgedrongen is tot diep in het apparaat of mechanisme. En omdat het flink heeft geregend afgelopen nacht, kan het zomaar zijn dat de poeder diep in de behandelde auto’s is getrokken en de schade pas veel later duidelijk is. Bovendien zullen enkele bewoners het niet eens doorhebben dat ook hun wagen is ondergespoten, vanwege de regen.

Iedereen die iets heeft gezien of op de hoogte is van welke personen dit hebben gedaan, graag contact opnemen met de politie. Dit kan op 0900-8844 of als jij iets weet en het liever anoniem wenst door te geven, bel dan anoniem met 0800-7000.
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

1 thought on “Witte Pasen

  1. Met recht doelWIT. Die spuitgasten zullen thuis wel herkend worden met wit poeder aan de schoenen en kleding.

Comments are closed.