Workshops en bezoek schaken voor basisscholen

NIEUWS
Schaak
Bron: Tata Steel

WIJK AAN ZEE – Gemeente Beverwijk en Tata Steel organiseren voor basisscholen workshops en een bezoek aan het schaaktoernooi. 

Locatie: Restaurant ’t Vissershuys aan de Voorstraat op nr 39 is een workshops gezonde lunch. Bij de KOP van Wijk aan Zee ook aan de Voorstraat op nr 12, is een workshop mozaïek maken. Aanvang 12.00 uur tot 13.30 uur

Vervolgens gaan de scholen naar het Dorpshuis De Moriaan, Dorpsduinen 4, Wijk aan Zee om 13.30 tot 15.15 uur om daar een bezoek te brengen aan het toernooi en een workshop schaken.

De Gemeente Beverwijk en Tata Steel vinden het belangrijk om kinderen in aanraking te laten komen met de schaaksport. Tijdens het schaaktoernooi wordt daarom een serie workshops voor scholen in de gemeente Beverwijk georganiseerd waarbij aandacht is voor gezond eten, creatief bezig zijn en leren schaken. Op dinsdag 13 januari neemt basisschool De Vrijheit uit Wijk aan Zee als eerste deel aan dit inspirerende programma, waarin natuurlijk ook een kijkje wordt genomen bij de grootmeesters in De Moriaan. Wethouder Haydar Erol is op 13 januari bij het programma aanwezig.

De scholen krijgen tevens een groepslicentie cadeau voor het online schaakspelprogramma Chessity, een interactief programma waarmee kinderen op een leuke manier hun schaakvaardigheid kunnen vergroten.

Bij deze nodigt Tata Steel iedereen van harte uit om aanwezig te zijn tijdens het scholenprogramma. Jullie kunnen het hele programma of een deel daarvan bijwonen.

Indien het niet lukt om de workshops en het bezoek aan het toernooi van De Vrijheit op dinsdag 13 januari bij te wonen, dan bestaat er ook de gelegenheid om op vrijdag 16 januari het bezoek van De Sleutelbloem en het Rea College/Heliomare, in aanwezigheid wethouder Haydar Erol bij te wonen. Of jullie kunnen op bezoek komen op vrijdag 23 januari tijden het bezoek van de De Wilgeroos, in aanwezigheid wethouder Jaqueline Dorenbos. De tijden zijn gelijk als die van dinsdag de 13e.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Robert Moens, woordvoerder Tata Steel (0251-491837 / 06-10880476 / robert.moens@tatasteel.com ).

 


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz